Toamna este sezonul în care găsești pe piață o mulțime de fructe și legume, așa că dacă îți dorești să slăbești, această perioadă este momentul să-ți schimbi obiceiurile alimentare.

Bogate în vitamine și minerale, precum și în antioxidanți, fructele și legumele disponibile în lunile de toamnă nu doar că te ajută să elimini toxinele din organism, dar te ajută și să topești kilogramele în plus.

Care sunt fructele și legumele pe care le poți consuma toamna ca să slăbești, află mai jos:

Dovleac

Fie că ai o bunică la țară, fie că alegi să-l cumperi din piață, dovleacul este la îndemâna oricui și este o adevărată comoară pentru sănătate. Conține fibre și nutrienți, printre care vitamina A, vitamina C și E, astfel că ajută la topirea grăsimilor din organism. În plus, dovleacul poate fi consumat în diferite moduri, precum supe creme, la cuptor ori sub formă de piure.

Mere

Să slăbești în sezonul de toamnă poate fi o adevărată provocare, dar având la îndemână mere delicioase vei reuși cu ușurință să combați foamea. Acestea au un aport bogat de fibre și îndulcitori naturali, motiv pentru care oferă acea senzație de sațietate. Le poți consuma proaspete, ca gustări ori le poți include în salate ori alte preparate, precum brioșe.

Varză de Bruxelles

Varza de Bruxelles este, de asemenea, recomandată persoanelor care își doresc să slăbească. Are un conținut bogat de fibre, este săracă în calorii și se potrivește de minune cu peștele ori puiul, motiv pentru care o poți consuma în această combinație.

Cartofi dulci

Cea mai simplă modalitate prin care poți topi kilogramele în plus este să înlocuiești cartofii albi cu cei dulci. Îi găsești în orice supermarket și sunt o sursă bogată de vitamina A, C, fibre, dar au și un conținut bogat de glutation, un antioxidant ce contribuie la protejarea celulelor și la oferirea unui boost de energie.

Napi

Recunoscuți pentru conținutul bogat de vitamine, napii au un aport caloric scăzut, dar conțin o cantitate mare de sulf, un mineral ce ajută la menținerea metabolismului. Îi poți consuma crude, ca atare, incluse în salate ori în supe.

Totodată, reține că scorțișoara este un condiment pe care-l poți pune chiar și în cafea și care este un aliat de nădejde pentru persoanele care își doresc să slăbească. Potrivit studiilor de specialitate, ajută la reducerea senzaţiei de foame şi scade apetitul pentru alimente dulci. Totodată, scorțișoara participă în procesul de ardere a grăsimilor şi prevene formarea în exces de ţesut adipos.

Credit foto: Shutterstock