Atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus, este recomandat să urmezi o dietă de slăbit sănătoasă. Nu rezolvi nimic dacă te înfometezi, ba dimpotrivă, îți poți crea singură probleme de sănătate grave. Nutriționiștii îți recomandă să adopți obiceiuri alimentare sănătoase, să păstrezi în dieta ta alimentele bogate în substanțe nutritive și să renunți la excesul de zahăr, sare și grăsimi nesănătoase. Află din acest articol de ce este usturoiul un ingredient cheie pe care trebuie să-l introduci în dieta ta de slăbire!

Cea mai bună dietă de slăbit cu usturoi: ce spun specialiștii!

Conform specialiștilor, una dintre cele mai bune diete de slăbit este cea cu usturoi. Acest lucru se datorează faptului că acest ingredient poate reduce kilogramele în plus, dar în același timp, aduce și alte beneficii de sănătate. Mai multe studii au arătat că usturoiul poate ajuta oamenii să slăbească datorită compușilor săi care conțin sulf. Mai exact, s-a dovedit că alicina, substanța din usturoi crud, are capacitatea de a preveni obezitatea și tulburările metabolice asociate. Acțiunea alicinei asupra corpului este activarea țesutului adipos brun sau a grăsimii brune.

Ce este grăsimea brună?

Corpul uman are mai multe tipuri de grăsime, și anume țesut adipos alb (grăsime albă) și țesut adipos brun (grăsime brună). Grăsimea albă este de fapt grăsimea corporală, cea care stochează caloriile și care poate duce la obezitate. Grăsimea brună este cea care arde caloriile și, astfel, are potențialul de a favoriza pierderea în greutate. Cercetările științifice au arătat că procesul de ardere a caloriilor poate fi activat și de compușii care conțin sulf, substanțe prezente în usturoiul crud.

Beneficiile antiobezitate dovedite ale usturoiului

Anumite studii au demonstrat că administrarea orală de extract de usturoi fermentat timp de opt săptămâni poate reduce greutatea corporală, nivelul grăsimilor, trigliceridelor și a colesterolului total. În plus, acest extract poate inhiba formarea de celule albe de grăsime.

Dieta de slăbit cu usturoi poate ajuta la reducerea circumferinței taliei. De asemenea, suplimentele pe bază de pudră de usturoi pot ajuta la scăderea greutății corporale și reducerea cantității de grăsime la persoanele care au boală hepatică grasă non-alcoolică. Totodată, usturoiul poate fi de folos și femeilor aflate în postmenopauză, care se confruntă cu o creștere în greutate datorită modificărilor hormonale.

Iată și alte modalități prin care usturoiul te ajută să-ți păstrezi o greutate corporală sănătoasă:

  • Stimulează metabolismul și crește nivelul de energie, ceea ce ajută la arderea mai rapidă a caloriilor
  • Suprimă apetitul, ajutând la creșterea gradului de sațietate și prevenind alimentația în exces
  • Este un excelent agent de detoxifiere, eliminând toxinele din organism

În ce constă dieta de slăbit cu usturoi?

Dacă ești în căutarea unei diete de slăbire rapidă, trebuie să știi că usturoiul nu te va face să pierzi în mod magic 10 kilograme. Cu toate acestea, îți poate îmbunătăți metabolismul, ceea ce va face mai ușor procesul de slăbire. În plus, îți oferă o mulțime de alte beneficii pentru sănătate, precum: întărirea sistemului imunitar, reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sistemului digestiv și altele.

Dieta de slăbit cu usturoi constă, de fapt, în adăugarea acestui ingredient în majoritatea mâncărurilor pregătite de tine. Iată ce poți face pentru a slăbi mai ușor:

  • Adaugă usturoi tocat la omleta de dimineață
  • Presară usturoi în guacamole
  • Prepară o soluție de apă caldă cu usturoi, suc de lămâie și o lingură de miere, apoi bea acest amestec în fiecare dimineață, timp de 1 lună
  • Presară usturoi tocat peste legumele coapte
  • Prăjește o felie de pâine, unge-o cu puțin unt și presară deasupra usturoi tocat crud

Cel mai bine este să consumi usturoiul crud, însă dacă vrei să-l folosești în mâncarea gătită, zdrobește-l și lasă-l să stea timp de 10-15 minute înainte de a-l pune pe foc. În acest astfel, vei păstra multe dintre beneficiile pentru sănătate ale acestui ingredient minune.

Așadar, dieta de slăbit cu usturoi crud reprezintă una dintre cele mai sănătoase cure de slăbire, deoarece pe lângă faptul că te ajută să scapi de kilogramele în plus, poți beneficia și de efectele sale pozitive asupra sănătății.

Referințe:

Soleimani D, Paknahad Z, Askari G, Iraj B, Feizi A. Effect of garlic powder consumption on body composition in patients with nonalcoholic fatty liver disease: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Adv Biomed Res 2016;5:2

Antiobesity Effect of Garlic Extract Fermented by Lactobacillus plantarum BL2 in Diet-Induced Obese Mice

Nutrition Research Journal

Sursa foto: Pixabay.com