La îndemâna oricui în sezonul de vară, pepenele galben este o adevărată comoară pentru sănătate, fapt pentru care ar trebui să profiți din plin de aceste zile călduroase și să-l consumi frecvent.
Potrivit studiilor de specialitate, pepenele galben este o sursă bogată de fibre, potasiu și vitamina C, nutrienți ce contribuie la menținerea sănătății inimii. Mai exact, potasiul ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Totodată, fibrele ajută la reducerea colesterolului rău din sânge și poate ține sub control și tensiunea.
Află care sunt beneficiile pe care le are pepenele galben asupra sănătății, mai jos:
Contribuie la menținerea sănătății pielii
Studiile de specialitate au arătat că antioxidanții contribuie la eliminarea efectelor nocive cauzate de radicalii liberi și, totodată, ajută la regenerarea și la hidratarea pielii, sporind producția de colagen. Studiile de specialitate au arătat că 100 grame de pepene galben conțin mai mult de doza zilnică recomandată de vitamina A, dar și de vitamina C, nutrienți care joacă un rol important în ceea ce privește menținerea sănătății pielii.
Contribuie la menținerea sănătății vederii
Pepenele galben este o sursă de luteină și zeaxantină, antioxidanți care le conferă fructelor și legumelor acea culoare galbenă. Combinat cu vitamina A, acești antioxidanți ajută la îmbunătățirea vederii și, totodată contribuie la încetinirea progresiei degenerescenței maculare care apare odată cu înaintarea în vârstă.
Credit foto: Shutterstock
Ameliorează simptomele date de astm
Betacarotenul, care se regăsește în pepenele galben sub formă de vitamina A, poate preveni astmul. De asemenea, acesta conține colină, un antioxidant ce contribuie la reducerea inflamațiilor care apar în rândul persoanelor bolnave de astm.

Contribuie la reducerea riscului de cancer
Pepenele galben este o sursă bogată de antioxidanți, nu este niciun secret pentru nimeni, iar oamenii de știință au arătat că acesta ajută la combaterea inflamațiilor și reduc stresul oxidativ, prevenind astfel apariția cancerului. De asemenea, aportul de fibre contribuie la reducerea riscului de a dezvolta cancer colorectal.
Ajută la îmbunătățirea digestiei
Pepenele galben conține atât fibre solubile, cât și fibre insolubile, ambele contribuind la prevenirea constipației. Totodată, studiile de specialitate au arătat că un consum constant de fibre ajută la îmbunătățirea sănătății tractului digestiv, prevenind astfel apariția unor afecțiuni precum divertiticulită, sindrom de colon iritabil ori chiar cancer de colon.


