Masca de față cu banană poate fi secretul unui ten luminos, lipsit de imperfecțiuni. De aceea, în articolul de astăzi îți propunem să încerci câteva rețete simple, la îndemâna oricui, în urma cărora tenul tău va arăta perfect.

Orice femeie tânjește după un ten curat, lipsit de imperfecțiuni, iar pentru a-l obține nu trebuie să cheltui sume exorbitante pe produse cosmetice. Îți propunem să descoperi câteva rețete de mască de față de față cu banane, pe care le poți include în ritualul tău de îngrijire.

Masca de față cu banană antiacnee

Dacă vrei să combați acneea îți recomandăm această mască cu bnanae ce ajută la eliminarea inflamațiilor și a petelor roșii cauzate de coșuri.

Ai nevoie de coaja unei banane bine coapte, pe care o poți folosi pentru a-ți freca pielea cu ea timp de zece minute. Ulterior, lasă fața să se uscate, resturile cojii de banană urmând să acționeze pe piele , după care clătește. Se recomandă să repetați acest truc zilnic, timp de o săptămână.

Masca cu banane pentru ten gras

Multe persoane se confruntă cu tenul gras, excesul de sebum acumulându-se cu ușurință pe frunte și pe obraji, ceea ce este extrem de neplăcut. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de banană cu două linguri de fulgi de ovăz. Amestecă bine, după care aplică pe față și lasă să acționeze pentru 20 de minute. Îndepărtează și curăță pielea cu apă rece. Această mască va duce la eliminarea excesului de sebum și va echilibra pH-ul pielii.

Credit foto: Shutterstock 

Mască de față cu banane pentru eliminarea ridurilor

Bananele sunt o sursă bogată de nutrienți și antioxidanți, care sunt eficienți pentru combaterea ridurilor și reducerea inflamațiilor. Așadar, tot ce trebuie să faci este să pasezi o banană bine coaptă, după care să o aplici pe fața curată și să o lași să acționeze 20 de minute. Clătește cu apă din abundență.

Mască de față cu banane și avocado pentru piele uscată

Combinația dintre cele două ingrediente te va ajuta să scapi de pielea uscată, acestea fiind bogate în nutrienți și grăsimi sănătoase.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci pulpa unei jumătăți de banană și un avocado, iar apoi, când ai obținut o pastă omogenă, aplic-o pe ten. Așteaptă să acționeze 20 de minute, după care spală cu apă călduță. Îți poți pregăti această mască în fiecare săptămână.