Pielea este, fără doar și poate, cel mai mare organ pe care-l ai, motiv pentru care trebuie să-l îngrijești așa cum știi mai bine. Iar o piele strălucitoare poate fi un semn de vitalitate și sănătate, fapt pentru care este important să ai un ritual riguros.

Care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru o piele strălucitoare, află mai jos:

Ulei de cocos

Uleiul de cocos are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și chiar contribuie la regenerarea pielii. Totuși, folosirea uleiului de cocos este recomandată persoanelor care au alergii la acest ingredient.

Așadar, poți folosi acest ingredient pentru a-ți îndepărta machiajul sau pentru a-ți hidrata pielea. Tot ce trebuie să faci este să-ți cureți pielea bine, după care să-ți masezi fața cu puțin ulei de cocos folosind mișcări circulare ușoare.

Aloe vera

Aloe vera este, de asemenea, un ingredient recunoscut pentru puterea de regenerare a pielii, sporind dezvoltarea celulelor. Ajută la hidratarea pielii și deschide porii, motiv pentru care este indicat să-ți aplici gel de aloe vera de fiecare dată după ce ți-ai curățat fața.

Poartă cremă cu factor de protecție solară

Indiferent că sunt 30 de grade Celsius în termometre ori că sunt 10, alege să porți cremă cu factor de protecție solară. Te va ajuta să previi îmbătrânirea celulară și va combate efecte nocive date de radicalii liberi.

Construie-ți o rutină de îngrijire

Ca să ai o piele frumoasă și sănătoasă și la 40 de ani acordă-i atenția cuvenită. Testează și setează-ți un ritual de îngrijire pe care să-l respecți cu riguriozitate. Îți vei mulțumi mai târziu.

Bea apă

Pielea este realizată din celule care au nevoie de o cantitate mare de apă pentru a funcționa bine. Așadar, ai grijă să consumi cel puțin opt pahare mari cu apă pe zi sau echivalentul a doi litri. Cu cât te vei hidrata mai bine, cu atât pielea ta va arăta mai bine.

Mănâncă sănătos pentru o piele sănătoasă

Să ai o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, se va reflecta și aspectul pielii tale. Aceste alimente îi oferă organismului un boost de vitamine și antioxidanți. Din acest motiv, experții de la Mayo Clinic vă recomandă să consumați pește gras, legume, fructe, chiar și nuci și să stați departe de alimentele procesate, care conțin numeroși conservanți.

 Credit foto: Shutterstock