Detoxifierea organismului nu este doar o modalitate de curățare a organismului, de eliminare a toxinelor, ci și o modalitate de a îmbunătăți digestia. Află care sunt cele mai bune băuturi pentru detoxifiere, mai jos:

Suc proaspăt de mere

Merele au numeroase beneficii pentru sănătate, întrucât sunt bogate în nutrienți și antioxidanți. De asemenea, acestea ajută la detoxifierea rinichilor și a ficatului, fapt pentru care experții în medicină naturopată îți recomandă să bei un pahar de suc de mere proaspăt pe zi.

Apa

Esențială pentru menținerea sănătății, apa nu doar că ajută la îmbunătățirea digestiei, sporind eliminarea toxinelor, ci ajută și la hhidratarea țesuturilor. Se recomandă consumul a cel puțin opt pahare cu apă pe zi.

Suc de sfeclă

Sfecla roșie conține minerale, vitamine și antioxidanți care ajută la curățarea și la detoxifierea organismului. Dacă vei alege să-ți faci suc de sfeclă alege să folosești atât rădăcina, cât și tulpina. În acest fel, nu doar că îți vei detoxifia organismul, dar ajută și la vindecarea ficatului, a normalizării tensiunii arteriale și a colesterolului din sânge.

Suc de lime

Despre beneficiile fructelor de lime s-a vorbit mult de-a lungul timpului, întrucât conține acid citric care ajută la absorbția hidroxidului de aluminiu. Acestea conțin, de asemenea, opt tipuri de liminoizi, compuși care stimulează o enzimă din ficat despre care se spune că previne formarea toxinelor asociate cu anumite forme de cancer.

Suc de morcovi proaspăt

Morcovii sunt o sursă bogată de antioxidanți, vitamina A și minerale, motiv pentru care ajută la eliminarea paraziților, a problemelor digestive și previne și constipația.

Suc verde

Spanac, broccoli și kale. Această combinație de ingrediente este o sursă bogată de nutrienți, motiv pentru care ar fi bine să încerci să-ți prepari un suc proaspăt, pe care să-l consumi dimineața, pe stomacul gol.

Suc de portocale

Considerate a fi o sursă bogată de vitamine și minerale, sucul de portocale ajută la detoxifierea organismului. Acesta conține, de asemenea, și betacaroten, care poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor din organism.

Smoothie din fructe

Fructele sunt bogate în minerale, vitamine și antioxidanți, fapt pentru care poți încerca combinații inedite de ingrediente pentru a-ți prepara smoothie-uri pe care să le consumi dimineața, pe stomacul gol. Spre exemplu, poți amesteca spanac, cu măr și lapte de migdale, morcovi cu banane și apă de cocos ori lămâie, ghimbir și apă plată.

Credit foto: Pexels