Detoxifierea organismului este un proces pe care ar trebui să-l faci cel puțin o dată pe an. Atunci când te simți lipsită de energie, când simți că toxinele din organismul tău a ajuns la un nivel ridicat, trebuie să începi o astfel de cură.

De ce este importantă detoxifierea organismului

Specialiștii în nutriție susțin că detoxifierea organismului reprezintă eliminarea toxinelor, iar primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți schimbi obiceiurile de lifestyle. Poți, de asemenea, să începi să urmezi post interminent, care le permite organelor să se odhinească. Iar ficatul și rinichii, care participă la procesul de detoxifiere, au nevoie de o pauză. În cadrul acestui proces, organismul va primi nutrienți esențiali, care ajută la menținerea sănătății și previn apariția bolilor.

Cum poți să-ți detoxifiezi organismul, află mai jos:

Elimină alimentele care conțin zahăr

Consumul de alimente bogate în zahăr poate împiedica procesul de detoxifiere a organismului, ducând la deteriorarea ficatului și a rinichilor. Un studiu publicat în European Journal of Nutrition a arătat, însă, că alimentele bogate în zahăr pot determina apariția ficatului gras și poate crește și riscul de obezitate și diabet.

Evită alcoolul

Știai că alcoolul poate fi responsabil de sabotarea funcționării obișnuite a ficatului? Un studiu realizat de StatPearls a arătat că un consum exagerat de alcool poate duce la depunerea de grăsime pe artere, ceea ce poate duce la inflamații.

Limitează consumul de cafeină

Iubitorii de cafea nu vor fi încântați de asta, însă cafeina nu este deloc bună pentru sănătate. Studiile au arătat că aceasta poate afecta procesul de detoxifiere a organismului, ceea ce poate declanșa apariția unor probleme de sănătate.

Bea apă

Totodată, un studiu realizat de oamenii de știință britanici a arătat că un consum sporit de apă contribuie la îmbunătățirea digestiei și la absorbția nutrienților. Ajută, de asemenea, și la ameliorarea durerilor de articulații și elimină toxinele din organism. Din acest motiv este recomandat să bei cel puțin opt-zece pahare cu apă pe zi.

Consumă fructe și legume

Cea mai simplă modalitate prin care îți poți detoxifia organismul este să incluzi în dietă alimente potrivite. Consumă fructe și legume bogate în vitamine și minerale, ce contribuie la detoxifierea organismului.

Credit foto: Shutterstock