O dietă sănătoasă și echilibrată este recomandată oricui, însă vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul tău variază în funcție de vârstă, întrucât acesta se schimbă odată cu trecerea timpului.

Potrivit nutriționiștilor, organismul are nevoie de vitamine constant, atât la 20, 30, dar și la 40 de ani. Tocmai de aceea, este indicat să știi care sunt cele recomandate în funcție de vârsta ta.

Care sunt vitaminele necesare organismului tău la 20 de ani

Persoanele de 20 de ani sunt active din punct de vedere fizic, iar în cazul femeilor, corpul începe să se pregătească pentru maternitate. Tocmai de aceea, ai nevoie de polivitamine. Elasticitatea pielii și un păr sănătos sunt obținute printr-un aport bogat de vitamine A, D și zinc.

De cealaltă parte, pentru a îmbunătăți funcțiile sistemului reproducător ai nevoie de vitamina E, acid folic și fier. Pentru a-ți întări sistemul imunitar, în schimb, ai nevoie de vitaminele B6 și B12, în timp ce pentru sănătatea optimă ai nevoie de vitamina C.

Tot la vârsta de 20 de ani este important să începi să ai grijă de sănătatea ta și să dezvolți anumite obiceiuri sănătoase. Astfel, este important să consumi grăsimi de origine vegetală, să sporești consumul de fier, de vitamine B și C, care au puterea de a-ți întări sistemul imunitar.

Care sunt vitaminele necesare organismului tău la 30 de ani

La vârsta de 30 de ani, corpul tău începe să dezvolte o barieră pentru a împiedica anumite afecțiuni. În această perioadă, este important să-ți păstrezi elasticitatea pielii și să consumi alimente bogate în vitaminele A și E.

Sistemele imunitar și nervos vor funcționa optim grație vitaminelor din grupul B, vitaminei C și magneziului. De asemenea, corpul tău va funcționa bine dacă vei alege să consumi alimente bogate în zinc, vitamina A și fier.

Așadar, în această perioadă este indicat să reduci cantitatea de hrană pe care o consumi și să adopți o dietă echilibrată și sănătoasă. Consumă salate, pește bogat în acizi grași - Omega 3, verdețuri, fructe, dar și cereale, întrucât sunt o sursă excelentă de fibre. Sunt, de asemenea, recomandate alimentele bogate în calciu și fier.

Care sunt vitaminele necesare organismului tău la 40 de ani

La 40 de ani vei învăța cum să-ți ”conservi” tinerețea și este momentul în care vei învăța cum să-ți protejezi punctele slabe. Așadar, dacă te simți lipsită de energie trebuie să știi că ai putea să suferi de anemie, așa că ai nevoie de fier.

Pentru a-ți proteja oasele trebuie să consumi calciu și vitamina D. Durerile musculare, anxietatea și schimbările de dispoziție pot fi ținute în frâu optând pentru magneziu și potasiu, iar pentru menținerea sănătății inimii este important să consumi acid folic și vitamina B12.

Credit foto: Shutterstock