Sfecla roșie are un aport caloric scăzut, dar este o sursă excelentă de vitamine și minerale, între care vitamina B9, C, mangan, potasiu, magneziu, fosfor si fier, fapt pentru care are numeroase beneficii asupra sănătății.
Potrivit experților în medicină naturopată, supa de sfeclă roșie este un remediu excelent pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Deși gustul nu este tocmai plăcut pentru unii dintre oameni, această supă poate fi un tratament excelent dacă ai probleme cu inima.
Conform specialiștilor, sfecla roșie este o sursă bogată de nitrați, care au efecte vasodilatatoare și reduc tensiunea arterială. Ba mai mult, experții în nutriție recomandă consumul de sfeclă roșie înainte de antrenamentele sportive, întrucât vasodilatația va spori numărul de nutrienți și cantitatea de oxigen care ajunge în țesuturi, sporind asfel performanța.
De asemenea, sfecla roșie conține fitonutrienți care au proprietăți de neutralizare a radicalilor liberi.
Ingrediente necesare pentru supa de sfeclă:
- 3 rădăcini de sfeclă roșie
- un fir de praz
- 2-3 căței de usturoi
- câteva frunze de dafin
- sucul unei jumătăți de lămâi
- cimbru
- o lingură de ulei de măsline
- apă
- sare și piper, după gust
Mod de preparare pentru supa de sfeclă:
Într-o oală adâncă, pune la fiert un litru și jumătate de apă, iar când a dat în clocot, adaugă rădăcinile de sfeclă bine spălate. Lasă-le la fiert pentru 30 de minute.
Ulterior, taie sfecla sub formă de cubulețe, după care taie și prazul fâșii subțiri și cățeii de usturoi.
Sotează prazul cu usturoiul într-o tigaie întinsă, iar apoi adaugă sfecla, cimbrul, foile de dafin și puțină apă.
Lasă la gătit pentru cinci minute, iar apoi îndepărtează foile de dafin.
Ulterior, pune totul în blender, condimentează cu sare și piper, adaugă și sucul de lămâie și amestecă bine.
Consumă supa o dată pe zi, cu crutoane.
Poftă bună!
Credit foto: Shutterstock