Durerile menstruale sunt probleme obișnuite, cu care se confruntă multe femei. Deși multe dintre ele aleg, însă, să le combată cu ajutorul medicamentelor, trebuie să știi că există și anumite rețete ce includ alimente recunoscute pentru proprietățile antiinflamatorii.
Potrivit unor statistici, 60-70% dintre femei se confruntă cu durerile menstruale, acestea fiind provocate de nivelul de progesteron scazut, dar și de secreția unor substanțe ce determină apariția inflamațiilor.
Durerile menstruale pot fi combătute cu ușurință prin alimentație, motiv pentru care experții în nutriție vă recomandă să consumați alimente bogate în acizi grași Omega-3, precum pește gras, nuci, semințe și ulei de măsline, toate având și proprietăți antiinflamatorii. În plus, atunci când sunt digerate, ele stimulează formarea unor substanțe ce inhibă secreția citokinelor responsabile de dureri.
De asemenea, creșterea aportului de magneziu din organism poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerilor menstruale. Pentru a-i oferi organismului un boost de potasiu include în dietă alimente ce conțin acest mineral, precum legumele verzi, care reduc chiar și contracțiile musculare. Este, de asemenea, recomandat să renunți la consumul de cafeină în timpul menstruației, întrucât are efecte vasoconstrictoare, determinând creșterea intensității durerilor.
Vitamina E este, de asemenea, recomandată, pentru ameliorarea durerilor menstruale, întrucât este un antioxidant puternic. Așadar, tot ce trebuie să faci este să incluzi în dietă ulei de măsline, nuci, dar și alimente bogate în zinc, precum pește și fructe de mare dar si vitamina A din portocale, legume galbene și roșii.
Nu în ultimul rând, alimentele bogate în calciu sunt recomandate atunci când vă confruntați cu dureri menstruale, așa că nu ezitați să consumați broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, migdale, semințe de susan și produse lactate.

Credit foto: Shutterstock