Pantofii cu tocuri înalte sunt preferați de femeile de toate vârstele care sunt preocupate de modă, însă purtarea acestora este însoțită de multe ori de dureri puternice. De aceea, în articolul de astăzi îți propunem să descoperi câteva remedii simple, care ajută la ameliorarea acestora.

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit numeroase remedii naturiste pentru a trata anumite afecțiuni. Chiar și pentru dureri există niște ingrediente care ajută la ameliorarea lor, fapt pentru care îți recomandăm să le descoperi mai jos:

Oțet de mere

Deși nu există dovezi concrete în ceea ce privește efectele oțetului de mere asupra durerilor de picioare, experții în medicină naturopată recomandă folosirea acestui ingredient deoarece ajută la relaxarea mușchilor picioarelor, în special dacă este folosit la baie. Este indicat să aplici comprese înmuiate în oțet și să le lași să acționeze pentru 15-20 de minute, pentru efecte sporite.

Sare Epsom

Potrivit lui Naoki Umeda, medic la Cleveland Clinic Center for Integrative Medicine, sărurile Epsom ajută la relaxarea mușchilor și sunt utile pentru ameliorarea unor diferite tipuri de durere. Acest ingredient, care conține un compus de sulfat de magneziu și sare, este absorbit rapid prin piele și poate spori la reducerea umflăturilor. Tot ce trebuie să faci este să amesteci câteva linguri de sare Epsom cu apă, după care să pui amestecul în apă caldă. Ține picioarele în această apă pentru 20 de minute, în fiecare zi, până când vei simți o îmbunătățire.

Salvie și oțet de mere

O altă combinație de ingrediente ce ajută la ameliorarea durerilor este salvia și oțetul de mere, întrucât au efecte antiinflamatorii și relaxante, ajutând la îmbunătățirea circulației sângelui. Tot ce trebuie să faci este să fierbi oțetul de mere, după care să zdrobești frunzele de salvie. Când a dat în clocot, stinge focul și lasă la răcit. Înmoaie niște tifon în lichid ori o bucată de material de bumbac și aplică pe zonele afectate. Lasă să acționeze două ore și repetă acest remediu timp de 2-3 ori pe zi.

Credit foto: Shutterstock