Te confrunți cu cearcăne și pungi sub ochi? Scapă de aspectul inestetic al acestora cu ajutorul unor remedii naturiste, pe care le poți prepara chiar la tine acasă.

Cearcăne și pungi sub ochi - de ce apar

Determinate de un stil de viață haotic, de un ritual de îngrijire nepotrivit ori de nopți nedormite sau consum de alcool ori tutun, cearcănele și pungile de sub ochi sunt probleme cu care se confruntă multe persoane, bărbați și femei deopotrivă.
Totodată, pungile sub ochi pot fi determinate de alergii, congestie nazală, infecții respiratorii și chiar retenție de fluide. Tocmai de aceea, este foarte important să înveți cum să ameliorezi aspectul acestora.

Nu în ultimul rând, alte motive pentru care persoanele se confruntă cu pungi sub ochi pot fi lipsa de somn, factori genetici, efecte adverse ale unor medicamente și dereglări hormonale. Pe lângă aspectul neplăcut, acestea pot determina scăderea stimei de sine, fapt pentru care este foarte important să încerci să le tratezi.

Cearcăne și pungi sub ochi - remedii naturiste

Cuburi de gheață

O modalitate simplă prin care poți ameliora aspectul neplăcut al pungilor de sub ochi este să pui dimineața cuburi de gheață pe ele, eventual înfășurate într-un prosop. Lasă-le să acționeze pentru zece minute, timp în care umflăturile vor fi reduse semnificativ.

Pliculețe de ceai

Acest remediu simplu ajută la reducerea inflamațiilor a vaselor de sânge și va spori ameliorarea umflăturilor de sub ochi. Așadar, tot ce trebuie să-ți prepari un ceai de mușețel cu două pliculețe, iar apoi să-l lași să se răcească. Folosește pliculețele pentru a le aplica pe ochi și așteaptă să acționeze cel puțin cinci minute.

Extract de păpădie

Păpădia are efecte diuretice, motiv pentru care ajută la reducerea retenției de lichide. Așadar, dacă nu urmezi un alt tratament cu efecte diuretice ia 20 de picături de extract de păpădie de trei ori pe zi. Te va ajuta să previi apariția pungilor de sub ochi.

Cartof

Recunoscut pentru proprietățile calmante, cartoful ajută la estomparea cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Ce trebuie să faci pentru a te bucura de efectele lui? Pune cartoful în frigider pentru 30 de minute, iar apoi curăță-l și taie-l în două felii, după care aplică-le pe pleoape și pe cearcăne. Așteaptă să acționeze 15 minute, după care îndepărtează-le și clătește cu apă rece.

Cearcăne și pungi sub ochi - cum eviți apariția lor

Alte măsuri pentru a preveni apariția lor este să ții cont de următoarele sfaturi:
- dormi cel puțin opt ore pe noapte și evită situațiile stresante
- bea o cantitate mare de apă (cel puțin doi litri) pentru a te hidrata și pentru a evita retenția de fluide
- evită cafeina și excesul de sare, aceasta din urmă fiind responsabil de retenția de fluide. 

Credit foto: Shutterstock