Să ții sub control nivelul de zahăr din sânge poate fi o adevărată provocare pentru tine, însă trebuie să știi că există câteva trucuri pe care le poți respecta la micul dejun și care îți pot ușura această misiune.

Felul în care îți începi ziua îți influențează nivelul de zahăr din sânge, atrag atenția nutriționiștii. Din acest motiv este important să apelezi la câteva trucuri simple, care te pot ajuta să ții glicemia în limite normale.

Ce poți face pentru asta, află mai jos:

Bea apă

Uneori, atunci când te trezești, s-ar putea să te îndrepți să-ți rezolvi task-urile și să uiți de tine. Propune-ți să începi ziua cu un pahar cu apă, întrucât va reduce nivelul de zahăr din sânge. Mai mult de atât, oamenii de știință atrag atenția că deshidratarea și glimia ridicată ”merg mână în mână”.

Totodată, nutriționiștii susțin că e important să bei cel puțin doi litri de apă pe zi, deoarece te ajută să ții sub control nivelul de zahăr din sânge, dar, în același timp, ar fi bine să eviți să mai bei sucuri sau alte băuturi carbogazoase ce conțin îndulcitori.

Nu sări peste micul dejun

Să mănânci dimiineața te poate ajuta să-ți stabilizezi glicemia. Oamenii de știință au arătat că persoanele care nu mănâncă dimineața au un nivel de zahăr mai crescut în sânge. Totodată, acest proces este cunoscut sub numele de gluconeogeneză, un proces în care zahărul din sânge este stocat în principal în ficat, sporind nivelul de energie.

Pentru a-ți păstra nivelul de zahăr din sânge în limite normale este important să mănânci dimineața, iar sursele de fibre și proteine n-ar trebui să lipsească de la micul dejun.

Consumă proteine la micul dejun

Să-ți începi ziua cu o masă copioasă, bogată în proteine, nu te va ajuta doar să-ți normalizezi nivelul de zahăr din sânge, ci îți va conferi și un boost de nergie. Așadar, poți include în dieta ta ouă, toast din cereale integrale, dar și produse lactate.

Fă mișcare

Activitatea fizică ar trebui să devină un obicei pe care să-l respecți cu sfințenie după ce ai luat micul dejun. Fie că ieși la alergat, fie că faci o mică plimbare, această activitate fizică îți va antrena mușchii și îți va reduce nivelul de zahăr din sânge.

Credit foto: Shutterstock