Indigestia este o problemă cu care se confruntă multe persoane, însă n-ar trebui să fie tratată cu medicamente, ci cu ajutorul unor remedii simple, ce sunt la îndemâna oricui.

Cum poți să combați indigestia cu ajutorul remediilor naturale, află mai jos:

Ghimbir

Ghimbirul este faimos pentru proprietățile de a calma stomacul și de a îmbunătăți digestia. Astfel, dacă suferi de indigestie, ai trei opțiuni: iei una sau două suplimente alimentare cu ghimbir la masă sau mănânci rădăcină de ghimbir când te simți rău sau bei o cană cu ceai de ghimbir. Îl poți prepara ușor, punând la fiert o lingură de rădăcină de ghimbir rasă cu 250 ml de apă.

Mușețel

Un alt remediu natural recunoscut pentru propietățile benefice asupra sănătății este și mușețelul. Aesta calmează stomacul și spasmele din tractul intestinal. Poți fie să iei de trei ori pe zi tinctură de mușețel, fie să bei câteva cești de ceai pe zi.

Mentă

Recunoscută pentru proprietățile uimitoare pe care le are asupra sănătății este și menta. Aceasta conține substanțe nutritive ce ajută la combaterea spasmelor musculare, dar și greața. Tot ce trebuie să faci este să bei cel puțin o ceașcă de ceai de mentă pe zi, între mese.

Apă caldă

Cel mai simplu remediu pe care-l poți încerca pentru a combate indigestia este apa caldă. Bea câteva pahare cu apă caldă atunci când simți că te confrunți cu indigestie și te vei simți mai bine. Pentru un gust aparte, poți adăuga felii de lime sau de ghimbir.

Oțet de mere

O altă soluție simplă pentru indigestie este și oțetul de mere. Trebuie doar să amesteci o linguriță de oțet de mere cu un pahar cu apă. Dacă nu ai o cantitate mică de acid în stomac, acest remediu va ajuta la digerarea alimentație. Poți, de asemenea, să adaugi și puțină miere, pentru a-l îndulci.

Bicarbonat de sodiu

Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și bea amestecul. În cazul în care stomacul este prea acid, această soluție îl va neutraliza. De asemenea, acest remediu va ameliora gazele.

Fenicul

Frunzele de fenicul sau semințele sunt, de asemenea, la fel de benefice pentru sănătate ca și remediile de mai sus. Pentru a combate amețelea sau flatulența poți alege să mănânci câteva frunze de fenicul sau îți poți include în preparate semințe de fenicul, care le vor da un gust ușor picant.

Credit foto: Shutterstock