Să mănânci sănătos poate fi o adevărată provocare, mai ales atunci când există tentații culinare la orice pas. Iar femeile trebuie să includă în alimentație super alimente, care le vor ajuta să-si protejezi organismul.

Care sunt alimentele care ar trebui să fie consumate de femei, află mai jos:

Varza kale

Recunoscută pentru proprietățile benefice pentru sănătate încă din cele mai vechi timpuri, varza kale conține vitamina K, calciu și vitamina D, care sunt esențiale pentru a-ți întări oasele. Potrivit nutriționiștilor, o porție de varză kale conține mai bine de 20% din doza zilnică recomandată de vitamina A și vitamina C.

Sparanghel

Bogat în vitamina K, sparanghelul se numără printre ingredientele care n-ar trebui să lipsească din dieta femeilor. Sparanghelul conține și folați, care previne malformațiile în cazul copiilor, precum splina bifida.

Fasole

Recunoscută pentru proprietățile nutritive este și fasolea, care conține proteine. Aceasta ajută la reducerea tensiunii arterială, normalizează atat glicemia cat și ritmul cardiac, prevenind astfel bolile de inimă.

Grapefruit

Despre flavonoide s-a vorbit mult timp, întrucât acestea ajută la reducerea riscului de infarct în cazul femeilor. Iar grapefruitul este o sursă excelentă de flavonoide, care ajută, de asemenea, la protejarea inimii. De asemenea, și portocalele, lime-ul și mandarinele sunt benefice pentru sănătate.

Zmeură și cireșe

Bogate în flavonoide și în antioxidanți, zmeura și cireșele sunt fructe ce pot proteja celulele de deteriorarea celulară. De asemenea, acestea ajută la menținerea creierului, în timp ce aportul bogat de vitamina C stimulează producția de colagen, asigurând elasticitatea și fermitatea pielii.

Papaya

Conține betacaroten și licopen, care ajută la prevenirea unor forme de cancer, precum cancer cervical și cancer mamar. Acest fruct are, de asemenea, proprietăți antioxidante, motiv pentru care normalizează nivelul de colesterol, tensiunea arterială și, de asemenea, reduce riscul de infarct.

Lactate

Odată ce ai depășit vârsta de 50 de ani ai nevoie de o cantitate mare de alimente care sunt bogate în calciu. Astfel, poți include în alimentația ta iaurt, brânzeturi și alte produse care conțin atât calciu, cât și vitamina D, ajutând la menținerea sănătății oaselor.

Sardine

Bogate în acizi grași, vitamina D și calciu, sardinele sunt recomandate pentru menținerea sănătății. Acestea conțin și acizi grași Omega-3, care ajută la îmbunătățirea calității laptelui matern. În plus, ele sunt recomandate și femeilor însărcinate, întrucât, spre deosebire de alte tipuri de pește, conțin o cantitate mai mică de mercur.