Se spune că este important să lași ca alimentele să-ți fie medicament, motiv pentru care este indicat să știi care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi atunci când te simți rău.
Așadar, în articolul de astăzi îți propunem să descoperi care sunt alimentele benefice în funcție de cele mai întâlnite probleme cu care te poți confrunta:
Când simți presiune în sinusuri ar fi bine să consumi orice este picant, întrucât alimentele picante, precum capsaicina, care se regăsește în ardeii iuți pot combate inflamațiile din sinusuri.
Când ai dureri în gât, însă, ar fi bine să consumi o supă caldă, fie de legume, fie de pui, însă ar fi bine să adaugi și usturoi, ierburi și legume. Este, de asemenea, recomandat și ceaiul verde în combinație cu miere. La început, lichidele calde vor ajuta decongesionarea nasului, în timp ce usturoiul va întări sistemul imunitar, ajutând organismul să facă față bolilor. De cealaltă parte, mierea ameliorează durerile în gât.
Greața este, de asemenea, o problemă întâlnită în rândul multor persoane, fapt pentru care îți recomandăm să mănânci banane, orez brun fiert, sos de mere și ceai de ghimbir. Fiecare dintre aceste alimente are rolul de a calma stomacul și de a îmbunătăți funcționarea sistemului digestiv. Dacă vei alege să bei ceai de ghimbir, alege, însă, să consumi unul obținut din ghimbir proaspăt, întrucât efectele sunt mult mai puternice.
Pentru a combate oboseala, în schimb, poți include în alimentație salata verde, somon pe grătar, toate acestea fiind o sursă bogată de vitamine și minerale, dar și Omega-3, ceea ce va da un boost de energie organismului. De asemenea, este important să te hidratezi bine, întrucât deshidratarea îți reduce din energie, potrivit nutriționiștilor.
Durerile menstruale, însă, pot fi ameliorate cu ajutorul unui ceai de ghimbir cu miere și lămâie. Rădăcina de ghimbir are puterea de a calma durerile de stomac. În plus, hidratarea optimă poate spori detensionarea mușchilor care contruibuie la declanșarea crampelor musculare.
Constipația poate fi ameliorată consumând alimente bogate în fibre, precum fulgi de ovăz ori fructe, întrucât acestea sporesc contractarea mușchilor colectivi.
Credit foto: Shutterstock