Vara este, fără doar și poate, sezonul în care multe persoane își doresc să scape de kilogramele în plujs, pe care le pun, de multe ori, pe seama apetitutului sporit. În artistul de astăzi, însă, îți recomandăm să descoperi câteva ceaiuri care îți taie pofta de mâncare.

Câteva kilograme în plus nu doar că îți vor afecta imaginea și stima de sine, dar se pot reflecta și în starea de sănătate, motiv pentru care este important să ai grijă de tine și să faci tot ce poți pentru a-ți ține sub control numărul de kilograme.

Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru a-ți tăia pofta de mâncare, află mai jos:

Ceai de păpădie

Despre beneficiile ceaiului de păpădie s-a vorbit mult de-a lungul timpului și este recomandat și persoanelor care vor să slăbească, deoarece ajută la sporirea metabolismului, sporind astfel arderea caloriilor.

Ceai de lemn dulce

Potrivit experților în medicină naturopată, ceaiul de lemn dulce este o variantă excelentă pentru a-ți ține sub control nivelul de zahăr din organism. Așadar, acest tip de ceai este recomandat persoanelor care îți doresc să țină sub control numărul de kilograme, deoarece ține sub control nivelul de zahăr, reducând astfel pofta de foame.

Ceai din semințe de in

Ceaiul din semințe de in ajută la reducerea apetitului, deoarece este o sursă bogată de grăsimi sănătoase, conferind astfel un plus de sațietate. Astfel, nu vei fi deloc tentată să apelezi la gustări nesănătoase și, în plus, grație aportului de grăsimi, semințele de in conferă și un boost de energie.

Ceai din ghimbir

Ceaiul de ghimbir nu doar că ajută la îmbunătățirea digestiei, însă trebuie să știi că acesta ajută la reducerea inflamațiilor din organism, care de multe ori sunt asociate cu obezitate și alte probleme de sănătate.

Ceai de turmeric

La fel ca și ceaiul de ghimbir, ceaiul de turmeric ajută la îmbunătățirea digestiei și conferă un plus de sațietate dacă este consumat constant. Totodată, ceaiul de turmeric ajută la combaterea durerilor articulare și musculare.

Ceai din semințe de fenicul

Despre beneficiile pe care le are feniculul asupra sănătății s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă trebuie să știi că ceaiul ajută la reglarea apetitului și sporește pierderea în greutate. În același timp, ceaiul din semințe de fenicul ajută la accelerarea metabolismului și sporește eliminarea excesului de apă din organism.

Credit foto: Shutterstock