Când vine vorba de îmbătrânirea celulară și de îmbunătățirea aspectului pielii îți recomandăm să ai grijă de ceea ce mănânci și de ceea ce bei, întrucât anumite sucuri, preparate din ingrediente sănătoase, îți vor conferi un aport de vitamine și minerale de care ai nevoie.

Potrivit nutriționiștilor, anumite sucuri nu sunt doar o sursă de antioxidanți, ci ajută la hidratarea pielii și sunt bogate în vitamina C, astfel că ajută la ameliorarea ridurilor și lasă pielea fermă, luminoasă.

Care sunt cele mai bune sucuri pe care le poți include în dieta ta, află mai jos:

Suc de roșii

Potrivit nutriționiștilor, sucul de roșii este o sursă excelentă de antioxidanți, mai exact de licopen. Astfel, acesta contribuie la combaterea radicalilor liberi care pot afecta sănătatea celulelor sănătoase și sistemul imunitar. Totodată, licopenul contribuie la redarea fermității pielii, lăsând-o strălucitoare și hidratată. 

Suc de varză kale

Un aliat de nădejde când vine vorba de slăbit este și sucul de varză kale, care conține nutrienți ce încetinește îmbătrânirea celulară. Aceste frunze sunt bogate în vitamina K, un nutrient ce previne apariția bolilor de inimă și a osteoporozei.

Totodată, varza kale conține și alți nutrienți, precum minerale - mangan, fier, calciu, potasiu, fier și magneziu, vitamine - B1, B2, B6 și E, precum și fibre și acizi grași Omega 3.

Suc din vinete

Poate că nu e tocmai obișnuit, însă sucul din vinete este o băutură fantastică, ce conține o cantitate mare de antioxidanți. În plus, combinat cu suc de lămâie, această băutură ajută la sporirea arderii grăsimilor.

Suc de struguri roșii

Strugurii, în special cei roșii ori roze, sunt o sursă excelentă de resveratrol, un tip de antioxidanți regăsiți în afine, mure și coacăze, care ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire.

Suc de rodie

Sucul de rodie conține nutrienți ce ajută la normalizarea nivelului de colesterolul din sânge și, totodată, ajută la combaterea bacteriilor din rinichi. Totodată, această băutură ajută la ameliorarea ridurilor fine.

Sursa foto: Shutterstock