Mâncarea este, fără doar și poate, unul dintre cei mai importanți piloni atunci când vine vorba despre menținerea sănătății arteriale. Din păcate, însă, în ultimii ani, produsele care au un aport bogat caloric, dar unul scăzut nutrițional, au invadat piața. În loc să le includeți în dieta, însă, vă recomandăm să consumați aceste alimente care vă vor ajuta să preveniți apariția bolilor de inimă.

Multe dintre alimentele consumate în mod frecvent de oameni de toate vârstele determină obezitate, artere blocate ori boli cardiovasculare. Printre acestea se numără și alimentele bogate în grăsimi, zahăr și alte substanțe periculoase pentru sănătate.

Astăzi, însă, îți propunem să descoperi care sunt alimentele care te vor ajuta să-ți păstrezi sănătatea arterială.

Pește gras

Peștele gras este o sursă bogată de acizi grași Omega-3. Odată absorbiți în organism, aceștia reduc nivelul de colesterol din sânge, dar și trigliceridele. În plus, aceste grăsimi sănătoase ajută la creșterea colesterolului bun din sânge și elimină lipidele care sunt dăunătoare organismului. Astfel, nutriționiștii recomandă consumul a două porții de pește pe săptămână, precum somon, ton, sardine, macrou, hering.

Uleiul de măsline

Printre alimentele recomandate pentru menținerea sănătății inimii se numără, de asemenea, și uleiul de măsline extravirgin. Acesta nu a trecut printr-un proces complex de rafinare, motiv pentru care este o sursă excelentă de grăsimi benefice pentru menținerea sănătății arteriale. În plus, conține antioxidanți, care reduce efectele nocive date de radicalii liberi și în plus, menține nivelul de colesterol în limite normale.

Semințe de susan

Poate că nu știai, dar semințele de susan sunt o adevărată comoară pentru sănătate, întrucât conțin nutrienți esențiali pentru menținerea sănătății inimii și, în plus, te ajută să dai kilogramele jos. Grație conținutului bogat de acizi grași, acestea reduc nivelul de colesterol din sânge și oferă protecție inimii, reducând riscul de apariție a problemelor circulatorii.

Roșii

La îndemâna oricui și chiar ieftine, roșiile sunt o alegere inspirată pentru a reduce riscul de apariție a problemelor inimii. Conțin licopen, un antioxidant puternic ce are proprietăți excelente în ceea ce privește menținerea sănătății cardiovasculare. În plus, împiedică depunerea colesterolului pe artere și previn inflamațiile, ce pot determina, de asemenea, apariția problemelor de circulație a sângelui.

Ghimbir

Un condiment folosit în bucătărie de toate gospodinele este, fără doar și poate, ghimbirul. Acesta este recunoscut, însă, și pentru proprietățile antioxidante și antiinflamatorii, fapt pentru care reglează colesterolul din sânge, dar și tensiunea arterială. În plus, ghimbirul conține gingerol, care îmbunătățește circulația sângelui și sporește eliminarea lipidelor din organism.

Afine

Afinele, acele fructe mici, negre, nu doar că sunt delicioase, însă sunt o sursă bogată de antioxidanți și fibre naturale, care ajută la curățarea arterelor, dar și la prevenirea creșterii nivelului de colesterol din sânge. Grație proprietăților pe care le are, acestea ajută la detoxifierea organismului și previn îmbătrânirea prematură.

Nuci

Nucile conțin aminoacizi și grăsimi saturale care pot preveni blocarea arterelor, dar și a apariția altor probleme de sănătate care pot afecta sănătătarea cardiovasculare. De asemenea, nucile sunt responsabile de menținerea în limite normale a colesterolului și reduc inflamațiile din organism. Astfel, nutriționiștii recomandă consumul de nuci, fistic, migdale.

Căpșuni

Nimic nu se compară cu aroma delicioasă a căpșunilor, însă acestea sunt o sursă bogată de antioxidanți, motiv pentru care nutriționiștii le recomandă pentru menținerea sănătății cardiovasculare. Grație aportului bogat de vitamine și minerale, căpșunile îmbunătățesc sănătatea arterială și reduc apariția grăsimilor și nivelul de colesterol rău. În plus, acestea îmbunătățesc circulația sângelui și sporesc eliminarea toxinelor din organism.

Pentru a te bucura de efectele benefice acestor alimente, include-le în alimentația ta cât mai repede și amintește-ți mereu că problemele inimii nu se manifestă prin simptome încă de la început, motiv pentru care este mai bine să le previi.