Rozmarinul nu este doar un condiment pe care îl folosesc gospodinele pentru a da savoare mâncărurilor, ci poate fi un remediu excelent pentru păr. În articolul de astăzi îți propunem să descoperi câteva rețete de măști naturale pentru păr, pe care le poți încerca acasă.

Păr frumos, sănătos și puternic? Și tu îl poți avea, chiar într-un timp scurt, dacă vei alege să încerci aceste măști cu rozmarin, pe care le poți pregăti acasă, cu ajutorul câtorva ingrediente.

Ce beneficii are rozmarinul pentru păr

Să alegi rozmarinul pentru îngrijirea părului poate fi o idee foarte inspirată, întrucât studiile de specialitate au arătat că acesta contribuie la menținerea sănătății capilare, stimulând creșterea părului.

De asemenea, dacă te confrunți cu căderea părului, rozmarinul poate fi un aliat de nădejde pentru îngrijirea acestuia și poate, de asemenea, să amelioreze dermatita, o problemă frecvent întâlnită.

Care sunt măștile pentru păr cu rozmarin pe care le poți încerca acasă, află mai jos:

Mască de păr cu ulei de rozmarin

Disponibil în orice farmacie ori plafar, uleiul de rozmarin poate fi folosit pentru îngrijirea părului. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva picături în palme, după care să-ți masezi scalpul. Ulterior șamponează ca de obicei și clătește în profunzime. Poți, de asemenea, să încerci să incluzi în ritualul de îngrijire produse care conțin rozmarin, întrucât stimulează creșterea părului.

Ceai de rozmarin pentru păr

Un alt remediu naturist pentru îngrijirea părului este apa de rozmarin, care odată pulverizată poate contribui la reducerea căderii părului și, totodată, îi conferă părului un luciu aparte.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi niște apă într-o cratiță, după care să adaugi câteva ramuri de rozmarin. Odată ce a atins punctul de fierbere, stinge focul și lasă-l la răcit. ulterior, strecoară lichidul și pune-l într-o sticlă cu pulverizator. Aplică-l pe păr ca un tratament leave-in, imediat după ce l-ai spălat.

Mască de păr cu rozmarin și ulei de ricin

Pentru a spori creșterea părului îți propunem să optezi pentru această mască simplă, pe care o poți pregăti în casă.

Ai nevoie de:

  • 20 ml de ulei de măsline
  • 20 ml de ulei de ricin
  • o lingură de rozmarin uscat
  • o lingură de frunze de urzică

Mod de preparare:

Într-un bol mic, amestecă bine ingredientele, după care lasă-le la macerat pentru două zile. Aplică masca obținută pe scalp, las-o să acționeze cel puțin 30 de minute, după care șamponează și clătește cu apă caldă, ca de obicei.

Credit foto: Shutterstock