Studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului au arătat că ouăle sunt cele mai eficiente surse proteine. Acestea sunt ieftine și la îndemâna oricui, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi cum să le incluzi în dieta ta.

Utilizate de ani de zile în alimentația oamenilor din toate colțurile lumii, ouăle sunt printre cele mai ieftine surse de proteine și, în plus, sunt o sursă excelentă de nutrienți, precum vitamine, minerale, antioxidanți și grăsimi sănătoase. Mai mult de atât, ouăle conțin și nutrienți precum coolină, vitamina A, vitamina D și vitamina E.

Cum poți să incluzi ouăle în dieta ta, află mai jos:

Frittata, mereu o alegere inspirată

O frittata este o rețetă italiană gătită încet în tigaie sau la cuptor, ce are consistența unui quice, dar nu are acea crustă crocantă. O poți prepara cu numeroase legume, carne, condimente, brânzeturi, precum și alte ingrediente pe care le ai la îndemână. Poți, de asemenea, să gătești frittata și în tava de brioșe, acestea fiind preferatele copiilor.

Ouăle jumări

Atunci când ești grăbită și îți dorești să gătești ceva rapid câteva ouă băutute și amestecate cu niște carne ori legume pot fi o alegere inspirată, mai ales că acestea conțin numeroși nutrienți. Spre exemplu, dacă îți dorești o rețetă mai exotică, poți amesteca ouă cu creveți, ghimbir și ceapă verde.

Shakshuka

O altă variantă delicioasă pentru a găti ouăle este shakshuka. Combinate cu roșii, ceapă, ardei iuți, condimente și alte ierburi, aceste ouă sunt o alegere inspirată pentru orice moment al zilei. Shakshuka poate fi combinată cu salată verde ori pâine prăjită.

Salată cu ouă fierte

O salată poate fi servită chiar și la micul dejun, la prânz ori la cină, întrucât poți include în ea numeroase tipuri de legume, semințe și boabe. Poți, de asemenea, să adaugi și ouă fierte, care sunt o sursă bogată de proteine. Evident, fructele de avocado n-ar trebui să lipsească din dieta ta.

Avocado cu ouă la cuptor

Ouăle coapte în avocado au ajuns să fie extrem de populare în ultima perioadă și, în plus, sunt extrem de sănătoase și ușor de gătit. Tot ce trebuie să faci este să tai un fruct de avocado, după care să spargi două ouă în fiecare jumătate. Condimentează cu un praf de sare și de piper, după care coace totul pentru 15 minute. Servește preparatul cu brânză, ceapă verde și chiar roșii.

Credit foto: Shutterstock