Vitamina C este esențială pentru funcționarea organismului, pe care acesta nu o poate produce. Aceasta se regăsește, însă, în multe fructe și legume, inclusiv portocale, căpșune, kiwi, broccoli, kale și spanac.

 Potrivit nutriționiștilor, doza zilnică recomandată de vitamina C este de 75 mg pentru femei și 90 mg pentru bărbați. Este, însă, recomandat să-ți iei vitamina C din alimente, însă poți apela oricând și la suplimentele naturale pe bază de vitamina C.

Care sunt beneficiile pe care le au asupra sănătății, află mai jos: 

Previne bolile cronice

Vitamina C este un antioxidant natural, ce poate întări sistemul imunitar, ajutând organismul să se protejeze de bolilce cronice. De asemenea, vitamina C este responsabilă de neutralizarea radicalilor liberi, care determină apariția stresului oxidativ și, implicit, a bolilor cronice. Oferindu-i organismului cantitatea de vitamina C de care are nevoie vei reduce riscul de boli cronice.

Ajută la normalizarea tensiunii ateriale

Unul din trei adulți americani se confruntă cu hipertensiune, care este responsabilă de apariția bolilor de inimă. Studiile de specialitate au arătat, însă, că vitamina C ajută la normalizarea tensiunii arteriale, relaxând chiar și vaselede sânge.

Totodată, vtiamina C ajută la normalizarea nivelului de trigliceride din sânge și a colesterolului rău din sânge - LDL, ceea ce înseamnă că reduce și la apariția riscului de boli ale inimii.

Previne deficiența de fier

Fierul este un nutrient extrem de important, participând la numeroase funcții în organism. Este esențial pentru sintetizarea celulelor roșii și pentru transportul oxigenului prin corp. Suplimentele cu vitamina C pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea absorbției de fier din dietă. Astfel, riscul de anemie va fi mai scăzut și, de asemenea, un nivel optim de vitamina C în organism poate contribui la menținerea nivelului de fier în limite normale.

Întărește sistemul imunitar

Cele mai multe persoane aleg suplimentele de vitamina C pentru a-și întări sistemul imunitar. Vitamina C ajută la sporirea producției de celule albe din sânge, cunoscute și sub numele de limfocite și fagocite, care ține infecțiile la distanță. De asemenea, vitamina C ajută aceste celule albe să funcționeze mai bine, protejându-le de radicalii liberi.

Credit foto: Shutterstock