Păstrarea unei relații de cuplu frumoase și sănătoase poate fi o provocare în ziua de astăzi, mai ales că discuțiile apar, evident, oricând. Pentru a evita destrămarea unei relații, însă, este important să ții cont de câteva sfaturi.

Ce nu trebuie să faci după ce te-ai certat cu partenerul tău, află mai jos:

Nu te purta ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic

Să ignori ceea ce a început o ceartă ori să pretinzi că nu s-a întâmplat nimic nu e deloc o idee bună. Este important să-ți asumi ceea ce ai spus, ceea ce ai simțit și să încerci să înveți o lecție din acea discuție, pentru a repara răul făcut, susține Lesli M. W Doares, consultant în relațiile de cuplu. Dacă nu-i vei permite partenerului tău să știe care sunt lucrurile care te deranjează, atunci discuțiile tensionate pot escalada.

Nu scrie pe rețelele sociale detalii despre conflict

De cele mai multe ori, atunci când ai o discuție tensionată cu partenerul tău, se întâmplă să-ți dorești o validare a emoțiilor. Pe care o poți căuta la prieteni, familie sau chiar pe rețelele sociale, ceea ce e complet greșit. Încearcă să-ți păstrezi relația de cuplu privată. Oamenii vor judeca, și nu o vor face bine. Spre deosebire de tine, ei nu știu toate dedesubturile relației tale și a partenerului tău, știu doar faptele prezentate, ceea ce îi va determina să le fie greu și să uite și să ierte.

Nu lăsa să treacă prea mult timp până când veți face pace

Cu cât trece mai mult timp de când v-ați certat, cu atât poți fi mai furioasă. Iar furia neîmpărtășită și sentimentele rănite pot duce la deteriorarea relației. Așadar, odată ce v-ați aruncat vorbe care vă dor, așezați-vă la masă și oferiți-vă timp și spațiu pentru a vă asculta nemulțumirile. Comunicarea este secretul, așa că încercați să țineți minte această regulă.

Renunță la ambiții și acceptă scuzele

Atunci când ați avut o discuție, evită să fii încăpățânată și să-ți păstrezi furia. Dacă îți cere scuze sincere, dacă simți acea părere de rău care vine din suflet, oferă-i iertarea. Sentimentele negative păstrate prea mult timp nu vă pot aduce nimic bun, ci vă pot ”ajuta” să irosiți timp și energie inutile. Acceptă că niimeni nu e perfect. Iar dacă ești încă supărată ori furioasă, neacceptarea scuzelor nu va face decât să înrăutățească situația.

Nu căuta scuze pentru o ceartă

Stresul, problemele de la serviciu ori cu prietene nu pot fi factori care pot declanșa o ceartă cu partenerul tău. Așadar, evită să cauți scuze pentru a-ți justifica reacția din timpul unei discuții tensionate. Să spui că-ți pare rău, dar să încerci să găsești o justificare pentru comportamentul tău nu înseamnă că-ți ceri scuze. Dacă ești supărată, atunci împărtășește cu partenerul tău, însă evită să-l faci pe el vinovat de problemele tale.

Credit foto: Shutterstock