Ridurile de expresie îți dau deja bătăi de cap? Asigură-te că-ți hidratezi pielea cum trebuie și folosește una dintre măștile pe care ți le prezentăm mai jos.

Ridurile de expresie sunt acele linii fine care apar în diferite locuri de pe față din cauza mișcării repetitive a mușchilor faciali. De obicei, ele apar atunci când nivelul de colagen și de elastină scade, întrucât aceste substanțe sunt responsabile de menținerea fermității pielii.

Ridurile de expresie sunt primele semne de îmbătrânire. Fie că sunt cauzate de îngrijirea defectuoasă a pielii, fie că sunt cauzate de expunerea la soare, ele pot fi extrem de neplăcute și greu de ascuns cu ajutorul machiajului. Din acest motiv, îți recomandăm să încerci aceste măști obținute din ingrediente naturiste, pe care le poți pregăti la tine acasă.

Mască de față cu morcov și iaurt

Această mască conține o cantitate bogată de vitamina C, betacaroten și acid lactic, motiv pentru care este soluția ideală pentru a combate ridurile de expresie. Această combinație crește nivelul de colagen și de elastină din organism, redând fermitatea pielii.

Ingrediente necesare:

  • un morcov
  • cinci linguri de iaurt natural
  • o lingură de suc de lămâie

Mod de preparare:

Curăță morcovul de coajă și taie-l cubulețe, după care trece-l prin blender cu iaurt și suc de lămâie.

Amestecă bine, până obții o pastă cremoasă, după care aplică pe față și gât. Așteaptă să acționeze 30 de minute, iar la final clătește.

Mască de față cu castravete, aloe vera și ulei de cocos

Castravetele este cunoscut pentru efectele răcoritoare, iar aloe vera și uleiul de cocos au puterea de a reda fermitatea pielii. Reduce ridurile de expresie numaidecât, hidratând în profunzime pielea, deoarece conțin antioxidanți, apă și fibre naturale.

Ingrediente necesare:

  • o jumătate de castravete
  • cinci linguri de gel de aloe vera
  • două linguri de ulei de cocos

Mod de preparare:

Trece prin blender castravetele, iar apoi amestecă-l cu gel de aloe vera și cu ulei de cocos.

Aplică pasta obținută pe față, după care așteaptă să acționeze pentru 40 de minute. Repetă acest tratament de cel puțin trei ori pe săptămână.

Mască de față cu pătrunjel, miere și lămâie

Această mască ajută, de asemenea, la reducerea liniilor fine și a petelor. Conține fitochimicale și acizi organici ce ajută la normalizarea nivelului pH al pielii.

Ingrediente necesare:

  • trei fire de pătrunjel
  • cinci linguri de miere
  • două linguri de suc de lămâie

Mod de preparare:

Taie pătrunjelul mărunt, după care amestecă-l cu miere și suc de lămâie.

Aplică masca obținută pe zonele cu probleme, lasă să acționeze 20 de minute, iar apoi clătește. Este indicat, însă, să folosești această mască doar seara, înainte de culcare.

Credit foto: Shutterstock