Sarea de mare și bicarbonatul de sodiu sunt ingredientele care te ajută să ameliorezi simptomele neplăcute date de sinuzită. Fie că le inhalezi, fie că optezi pentru curățarea nazală, acest remediu este eficient pentru a ține sub control această problemă.

Atunci când te confrunți cu sinuzită ai tendința să încerci orice remediu naturist pentru a combate congestia nazală și, de asemenea, pentru a ameliora disconfortul dat de această problemă medicală. Un remediu eficient, însă, este amestecul de sare marină și de bicarbonat de sodiu, care poate fi folosit, de asemenea, pentru a combate rinita.

Ce este sinuzita

Potrivit medicilor, sinuzita este o afecțiune comună, cu care se confruntă multe persoane. Deși mulți specialiști pot recomanda intervenția chirurgicală pentru a o ameliora, există, însă, numeroase remedii naturiste care pot fi folosite pentru a calma durerile și disconfortul.

Sinuzita, cunoscută și sub numele de rinosinuzită, afectează respirația și poate determina dureri și disconfort în zona feței. Aceasta apare când mucoasa nasului este inflamată. Pe lângă simptomele ameliorate, sinuzita poate determina respirație urât mirositoare, oboseală, tuse, febră ori dureri generale în tot corpul.

Cum acționează sarea de mare și bicarbonatul de sodiu

Unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru a ține căile nazale libere și pentru a ameliora simptomele date de rinită și sinuzită fără medicamente este acest amestec de sare de mare și bicarbonat de sodiu.

Folosind această combinație pentru a curăța căile nazale vei facilita eliminarea mucusului și decongestionarea nazală.

Bicarbonatul de sodiu ajută, de asemenea, la eliminarea alergenilor din căile nazale.

Cum poți pregăti acest remediu, află mai jos:

Remediu naturist pentru inhalare

Ai nevoie de:

  • trei linguri de sare de mare
  • o lingură de bicarbonat de sodiu
  • 250 ml de apă

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să fierbi apa într-o oală, iar când a început să dea în clocot, adaugă sarea marină și amestecă bine, pentru a se topi. Când s-a întâmplat acest lucru, adaugă bicarbonatul de sodiu și stinge focul.

Inhalează aburii pentru a-ți elibera căile respiratorii.

Remediu naturist pentru curățarea căilor nazale

Ai nevoie de:

  • 500 ml de apă
  • două linguri de sare de mare
  • o lingură de bicarbonat de sodiu

La fel ca în cazul de mai sus, fierbe apa până dă în clocot, iar apoi adaugă bicarbonatul de sodiu și sarea și amestecă bine.

Îndepărtează apoi vasul de pe foc și apoi așteaptă să se răcească. Aplică soluția în nara dreaptă, ținând capul înclinat și respiră normal pe gură. După câteva secunde, această soluție ar trebui să iasă prin nara stângă. Întoarce capul și repetă procesul în nara stângă.

Credit foto: Shutterstock