Dacă vrei să te energizezi și nu îți dorești să apelezi la cafea ori ciocolată îți propunem să încerci aceste rețete de smoothie-uri, ce conțin ingrediente bogate în nutrienți.

Smoothie-urile din fructe se bucură de un succes uriaș în ultima perioadă și, în plus, sunt o sursă bogată de nutrienți, fapt pentru care ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea multor afecțiuni.

Ce smoothie-uri să încerci pentru a-i oferi organismului tău un boost de energie, află mai jos:

Smoothie cu banană, măr și morcovi

Această combinație de ingrediente este o sursă bogată de antioxidanți și minerale esențiale, fapt pentru care sporește productivitatea fizică și mentală.

Ingrediente necesare:

- o banană
- un măr
- 125 ml de apă
- doi morcovi
- 10 frunze de spanac

Taie banana și mărul, după care adaugă apă. Trece totul prin blender, iar apoi adaugă și frunzele spanac și mai amestecă un minut. Consumă băutura obținută imediat, ca să nu-și piardă proprietățile.

Smoothie cu citrice, măr și pară

Citricele sunt ideale pentru a-ți spori nivelul de energie, dar și pentru a întări sistemul imunitar. Iar dacă vei combina merele cu perele vei obține un smoothie ce ajută la combaterea colesterolului mărit, precum și la ameliorarea constipației.

Ingrediente necesare:
- două portocale
- o jumătate de lămâie
- un măr
- o pară
- 100 ml de apă

Mod de preparare:

Stoarce portocalele și lămâia și apoi combină sucurile.

Curăță para de coajă și taie-o sub formă de cubulețe.

Adaugă apa, sucurile de portocale și lămâie și cubulețe de pară și amestecă totul în blender.

Bea amestecul obținut imediat.

Smoothie de afine, ananas și mentă

Dacă vrei să-i oferi organismului un boost de energie, dar și să-l detoxifiezi, încearcă acest smoothie. Combinația de afine, ananas și mentă îmbunătățește funcțiile excretorii ale organismului, facilitând eliminarea toxinelor.

Ai nevoie de:

- 100 grame de afine
- 100 grame de anans
- cinci frunze de mentă
- trei grame de ghimbir
- 250 ml de apă

Taie ananasul sub formă de cubulețe, după care pune toate ingredientele în blender. Adaugă câteva cuburi de gheață și consumă-l imediat.