Multe femei au ales să urmeze dieta cu supă din dorința de a slăbi, însă aceasta nu este o modalitate tocmai potrivită, după cum afirmă unii nutriționiști.

Dieta cu supă este o dietă mult prea restrictivă, motiv pentru care crește șansele să apară dezechilibre nutriționale în organism, ceea ce va duce la înrăutățirea stării de sănătate.

Potrivit nutriționiștilor, ca să slăbești nu trebuie să te înfometezi ori să elimini grupe de alimente.

Ce este dieta cu supă

Potrivit nutriționiștilor, dieta cu supă este un program alimentar ce se bazează doar pe consumul de supă. În meniu pot fi introduse, de asemenea, legume, dar și carne slabă, de pui, curcan ori vită, dar și ulei de măsline. Cu ajutorul acestei diete, poți pierde între 3-8 kilograme, în funcție de perioada în care o urmezi.

De ce nu este bine să urmezi această dietă, află mai jos:

Poate determina dezechilibre în organism

Supa se prepară, în principal, doar din legume, motiv pentru care aceasta nu conține proteine. Acest macronutrient este important, iar o carență de proteine se poate reflecta în pierderea masei musculare. De asemenea, în timpul acestei diete nu este acoperit nici nivelul de grăsimi, fapt pentru care pot să apară inflamații în organism, ceea ce poate declanșa boli cardiovasculare, boli digestive ori dezechilbre hormonale.

Sistemul imunitar poate fi deficitar

Totodată, lipsa de vitamine și minerale din timpul acestei diete poate afecta, de asemenea, sănătatea. Mai exact, reducând consumul de vitamine A, E, C și D, sistemul imunitar poate avea de suferit, ceea ce va duce la creșterea riscurilor de a dezvolta infecții și alte boli.

De asemenea, ținută vreme îndelungată, dieta cu supă poate declanșa carențe de fier în organism ori de vitamina B12, ceea ce va duce la apariția unor probleme de sănătate, precum oboseală, stări de amețeală, incapacitate de concentrare, stări de leșin.

Așadar, dieta cu supă nu este o modalitate eficientă dacă îți dorești să slăbești. Ca să fii mai aproape de obiectivul tău, însă, alege să urmezi o dietă echilibrată, bazată pe fructe și legume și fă mișcare. Chiar și 30 de minute de mers pe jos pot fi eficiente pentru a topi kilogramele în plus. 

Credit foto: Shutterstock