Ceaiul verde este o băutură uimitoare, ce are proprietăți excelente asupra sănătății. Grație conținutului bogat de antioxidanți, ceaiul verde ajută la combaterea multor afecțiuni.

Ce beneficii are ceaiul verde, află mai jos:

Ajută la prevenirea unor forme de cancer

Potrivit studiilor de specialitate, ceaiul verde ajută la prevenirea unor forme de cancer în faze incipiente. Se pare că polifenolii din ceaiul verde ajută la stoparea dezvoltării celulelor canceroase.

Mai exact, un studiu realizat pe 472 de femei bolnave de cancer mamar a arătat că cele care au băut cel puțin cinci cești de ceai verde pe zi s-au simțit mai bine în urma tratamentului. De asemenea, un alt studiu a arătat că femeile care beau două sau mai multe cești de cafea pe zi au cu 30% mai puține șanse de a dezvolta cancer de colon.

Ceaiul verde reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta cancer de prostată, întrucât această băutură sporește procesul de apoptoză, și anume moartea programată a celulelor canceroase.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Ceaiul verde conține, de asemenea, o cantitate mare de flavonoide, antioxidanți care ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă. Consumat regulat, ceaiul verde ajută la reducerea colesterolului rău din sânge, previne cheagurile din sânge și îmbunătățește circulația sângelui. De asemenea, persoanele care beau o ceașcă sau două de ceai verde prezintă un risc mai scăzut cu 46% de a se confrunta cu artere înfundate. De asemenea, consumul a trei cești de ceai verde pe zi reduce riscul de deces din cauza unui atac de inimă cu până la 70%.

Mențină sănătatea creierului

Oamenii de știință din Olanda au confirmat, în cadrul unui studiu, că doi compuși din cadrul ceaiului verde - L-tianină și cafeina - ajută la îmbunătățirea atenției. Ceaiul verde îți conferă un boost de energie și elimină anxietatea. De asemenea, un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a arătat că o ceașcă pe zi te poate ajuta să reduci cu 38% declinul mental.

Combate acneea

Printre altele, ceaiul verde ajută la ameliorarea acneei, întrucât are proprietăți antimicrobiale și antioxidante. Tot ce trebuie să faci este să prepari un ceai, să-l lași să se răcească, iar apoi să te speli pe față. Poți, de asemenea, să aplici și pliculețe de ceai pe zonele afectate.

Ameliorează alergiile

Ceaiul verde este bogat în flavonoide, compuși eficienți pentru combaterea alergiilor. Astfel, pe persoanele care suferă de alergii, o ceașcă de ceai verde pe zi le va ajuta să reducă inflamațiile sinusurilor.

Credit foto: Shutterstock