Multe dintre persoanele care își doresc să se mențină într-o formă fizică de invidiat aleg să mănânce seara, la cină, fructe și iaurt, fapt pentru care astăzi îți propunem să afli cât de sănătoasă este această combinație.
Iaurtul cu fructe consumat la cină este o combinație obișnuită printre adulți, însă unii dintre ei se întreabă cât de sănătos este acest mix. Ei bine, studiile de specialitate realizate în ultima perioadă au arătat că cinele ușoare, care au un aport caloric scăzut pot ajuta la stimularea pierderii în greutate.
Astfel, potrivit nutriționiștilor, iaurtul cu fructe consumat la cină poate fi benefic pentru persoanele sedentare. pe lângă faptul că nu conțin multe calorii, fructele sunt bogate în antioxidanți.
Fructele și iaurtul, o combinație bogată în macronutrienți
Potrivit oamenilor de știință, iaurtul este o sursă bogată de grăsimi, proteine și probiotice, care sunt esențiale pentru menținerea sănătății sistemului digestiv. Acesta are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și poate reduce numeroase afecțiuni.
De cealaltă parte, fructele conțin fibre și antioxidanți, care ajută, de asemenea, la menținerea sănătății gastrointestinale. În plus, antioxidanții au proprietăți antiinflamatorii și pot reduce formarea radicalilor liberi, împiedicând îmbătrânirea celulară. Tocmai de aceea, este benefic să consumi iaurt și fructe la cină. Este indicat, însă, să alegi fructe precum mere și pere, care sunt bogate în fibre și au efecte diuretice.
Printre fructele care pot fi consumate în combinație cu iaurt se numără și portocalele, mango, rodia, dar și grefrutul și afinele.
O altă modalitate prin care poți slăbi este să încerci postul intermitent - intermittent fasting, care se bazează pe autofagia, un proces prin care corpul își consumă propriile celule și componente deterioate. În timpul acesteia este să ai o fereastră zilnică, de 4-8 ore în care să mănânci, urmând ca în restul orelor să postești.
Ce poți să mănânci dacă iaurtul și fructele nu sunt pe placul tău
Dacă iaurtul și fructele nu este tocmai o combinație fericită pentru tine, dar vrei să slăbești ori pur și simplu să te menții în formă, alege să consumi carne pe grătar, ouă, pește ori alte legume. Poți, de asemenea, să încerci și o salată cu dressing de iaurt. Dacă nu-ți place carnea, o poți înlocui cu tofu.
În ceea ce privește legumele permise seara, nutriționiștii le recomandă pe cele verzi, precum broccoli, mazărea, prazul, roșiile sau ciupercile, conopida ori dovlecelul. Este, însă, necesar însă ca acestea să nu fie părăjite, ci coapte, fripte sau gătite la cuptor. De asemenea, peștele este indicat să fie făcut la grătar ori pe abur. Poți, de asemenea, să consumi și creveți, pe care îi poți include într-o salată, dar și piept de curcan, care poate fi, de asemenea, inclus în salată.
Și fructul de avocado este permis seara, fiind bogat în grăsimi sănătoase, dar și în proteine. Este, însă, necesar să fie consumat cel mult o jumătate de avocado pe zi. Acesta poate fi consumat fie în salate, fie cu ou fiert și brânză slabă.
Indiferent de alegerile pe care le faci, nu uita să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi, dar și să faci mișcare. Chiar și 30 de minute de mișcare pe zi te vor ajuta să-ți păstrezi sănătatea.
Care sunt alimentele care ar trebui să le eviți seara
În ceea ce privește alimentele interzise seara, ei bine, nutriționiștii recomandă ca orezul, cartofii, mezelurile, pastele făinoase, prăjiturile, precum ananasul, căpșunile, dar nici alimentele care conțin prea mult zahăr n-ar trebui să fie consumate seara. Pe lângă faptul că au un aport caloric crescut, ele îți vor da un plus de energie și îți vor tulbura somnul.
Credit foto: Pexels