Cafeaua și lămâia sunt două ingrediente ce au numeroase proprietăți terapeutice, însă ce se întâmplă dacă le consumi împreună, îți propunem să afli în materialul de mai jos.
Combinația de cafea cu lămâie este una dintre cele mai populare băuturi ale momentului și a stârnit numeroase controverse. Dacă unii consideră că are numeroase beneficii asupra organismului, alții consideră acest amestec neobișnuit, care nu are niciun efect asupra sănătății.
Atât cafeaua și lămâia sunt cunoscute pentru conținutul bogat în antioxidanți, care ajută la combaterea efectelor nocive date de radicalii liberi. Când le combini, însă, este indicat să adaugi sucul obținut dintr-o lămâie în maximum 240 ml de cafea.
Potrivit specialiștilor citați de netdoctor.co.uk, o ceașcă de cafea conține vitamine și minerale precum B12, B5, mangan, potasiu, magneziu și niacină. Cafeaua este, de asemenea, bogată în antioxidanți iar un studiu a arătat că aceasta conține o cantitate mai mare decât fructele de pădure.
De asemenea, lămâia conține fitochimicale și este, în general, o sursă bogată de vitamina C.
Printre beneficiile oferite de cafea se numără faptul că ajută la prevenirea deteriorării ficatului, combate depresia, reduce riscul de apariție a multor boli cronice dar și anumite forme de cancer precum cancer mamar, colorectal, de colon, endometrial și de prostată dar scade și riscul apariției diabetului, bolii Parkinson și bolilor de inimă.
Lămâile, în schimb, sunt o sursă bogată de vitamina C și flavonoide, ambele fiind antioxidanți ce ajută la reducerea riscului de cancer precum cancer de esofag, de stomac, de pancreas și cancer mamar.
Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma cafea cu lămâie, află mai jos:
Potrivit studiilor efectuate de-a lungul timpului, cafeaua are numeroase beneficii asupra organismului uman, la fel și lămâia, însă combinația dintre cele două ingrediente nu ajută organismul în mod special.
Deși s-a spus că amestecul de cafea și lămâie poate ajuta la pierderea în greutate, această afirmație este falsă. Unele studii au arătat, însă, că un consum constant de cafeină poate ajuta la îmbunătățirea ratei metabolice, ceea ce se va transforma într-un boost de energie.
În ceea ce privește ameliorarea durerilor de cap, unele studii au arătat că un consum constant de cafeină poate crește riscul de apariție a migrenelor, în timp ce altele au arătat exact opusul.
Alți oameni de știință au arătat că un consum regulat de cafeină este mai benefic pentru a combate durerile de cap decât ibuprofenul.
Totuși bogată în antioxidanți, cafeaua amestecată cu lămâie ajută la combaterea efectelor nocive date de radicalii liberi, care sunt responsabili de îmbătrânirea celulară, de inflamații, precum și de apariția bolilor de inimă.
De asemenea, consumul de citrice este asociat cu un risc scăzut de mortalitate și morbiditate din cauza bolilor cardiovasculare. În plus, reduce severitatea reacțiilor alergice și ajută la combaterea infecțiilor clasice, precum gripă.
Credit foto: Pexels