Morcovii sunt, fără îndoială, o sursă bogată de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, motiv pentru care ajută la menținerea sănătății. Ce rol au smoothie-urile din morcovi îți propunem, însă, să afli mai jos.

Morcovii se numără printre legumele pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta, întrucât au numeroase beneficii pentru sănătate. În plus, îi poți include în tot felul de rețete cu ușurință.

De asemenea, potrivit nutriționiștilor, smoothie-urile din morcovi conțin vitamine, minerale și antioxidanți.

Potrivit Fundației Spaniole de Nutriție, un morcov de mărime medie acoperă între 89 și 112% din doza zilnică recomandată de vitamina A în cazul bărbaților și femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani.

De asemenea, morcovii conțin carbohidrați, iar o cantitate importantă este reprezentată de fibre. Aceștia conțin, de asemenea, și vitamine, precum vitamina C și B6, dar și minerale ca fier, iod și potasiu.

Printre beneficiile morcovilor se numără puterea de a îmbunătăți sănătatea ochilor. Morcovii sunt o sursă bogată de provitamina A, beta caroten, alfa caroten și luteină, care ajunse în corp se transformă în vitamina A. Tocmai de aceea, experții recomandă consumul de morcovi pentru a preveni numeroase afecțiuni ale ochilor, precum orbire ori uscarea ochilor.

Morcovii au un conținut sărac de sodiu, fapt pentru care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, ei sunt bogați în apă și în fibre, fapt pentru care ajută la reducerea colesterolului.

Ei ajută și la îmbunătățirea funcționării aparatului digestiv. Mai mult de atât, nutriționiștii recomandă consumul unui pahar de suc de morcovi pe zi pentru a normaliza tractul intestinal, pentru a preveni constipația, dar și pentru a menține sănătatea aparatului digestiv.

Grație conținutului bogat de vitamine, precum A, C, K și B6, precum și potasiu, fosfor și alte minerale, morcovii ajută la întărirea sistemului imunitar și reduc riscul de apariție a unor infecții.

Cum poți să prepari smoothie-ul din morcovi:

Ai nevoie de:

- doi morcovi de mărime medie
- 250 ml de apă
- gheață
- miere

Mod de preparare:

Curăță și spală morcovii, după care taie-i sub formă de cubulețe. Trece-i prin blender, după care adaugă apa rece și mixează un pic, până obții consistența dorită.

Servește într-un pahar, cu gheață și miere, după gust.

Credit foto: Shutterstock