Uleiul esențial de arbore de ceai este una dintre cele mai eficiente soluții naturale pentru combaterea infecțiilor funghice ale unghiilor, dar și pentru întărirea acestora. Ce alte remedii poți încerca pentru tratarea lor, află în articolul de mai jos:

Infecțiile fungice ale unghiilor, care sunt cunoscute sub numele de onicomicoză, determină subțierea și ruperea unghiilor. Uneori, însă, aceste probleme se manifestă prin apariția unor puncte albe ori galbene pe unghii, care se măresc pe măsura ce infecția progresează. Potrivit specialiștilor, există numeroase soluții în farmacii care ajută la tratarea infecțiilor fungice, însă trebuie să știi că sunt disponibile și câteva remedii simple, naturiste.

Cauze ale infecțiilor fungice ale unghiilor

Infecțiile fungice ale unghiilor apar, de obicei, atunci când pe unghii se dezvoltă numeroase organisme fungice, precum dermatofiți, drojdie și mucegai, acestea putând să apară atât pe unghiile de la mâini, cât și pe cele de la picioare.

Deși infecțiile fungice ale unghiilor pot să apară la oameni de toate vârstele, ele sunt specifice persoanelor în vârstă, întrucât unghiilor lor devin mai uscate și fragile cu trecerea anilor, făcându-le vulnerabile în fața funghilor. Alți factori care determină aceste probleme sunt:
- circulația proastă a sângelui
- un sistem imunitar slăbit
- încălțăminte nepotrivită
- transpirație excesivă
- diabez zaharat
- leziuni ale pielii
- purtarea șosetelor din material sintetic

Totodată, onicomicoza este favorizată și de insuficiența venoasă ori arterială cronică, dar și de alte afecțiuni ce determină un sistem imunitar scăzut.

Simptome ale infecțiilor fungice ale unghiilor

Ciuperca unghiilor este întâlnită frecvent pe unghiile de la picioare, însă pot să apară și pe cele de la mâini, iar simptomele sunt următoarele:

- îngroșarea unghiilor
- modificări în ceea ce privește culoarea acestora
- unghii fragile, casante
- apariția unor depozite mici de fragmente cutanate și unghiale
- miros neplăcut al unghiilor
- ruperea ori subțierea unghiilor

Tratamente naturale pentru infecțiile fungice ale unghiilor

Oțet de mere

Un aliat de nădejde pentru combaterea infecțiilor fungice ale unghiilor este oțetul de mere, întrucât conține acizi care stopează dezvoltarea fungilor, împiedicând astfel deteriorarea suprafeței unghiilor.

Ce trebuie să faci? Ei bine, înmoaie o dischetă din bumbac în oțet de mere, iar apoi aplic-o pe unghia afectată. Fixeaz-o apoi cun un leucoplast și las-o să acționeze toată noaptea. Repetă tratamentul zi de zi, până când observi o îmbunătățire.


Ulei esențial de arbore de ceai

Recunoscut pentru proprietățile antibacteriene și antifungice, uleiul esențial de arbore de ceai este o soluție eficientă pentru ameliorarea infecțiilor fungice ale unghiilor.

Tot ce trebuie să faci este să aplici două, trei picături de ulei esențial de arbore de ceai pe unghia afectată și să aștepți să fie complet aborbite. Repetă trucul de 2-3 ori pe zi, până când infecția dispare.

Usturoi

Usturoiul se găsește în orice bucătărie și este un remediu eficient pentru ameliorarea simptomelor date de infecțiile fungice. Compușii regăsiți în usturoi ajută la îndepărtarea petelor galbene de pe unghii.

Ce trebuie să faci? Zdrobește un cățel de usturoi și aplică-l pe unghia afectată. Aplică un bandaj, pentru a-l fixa bine și lasă-l să acționeze pentru 4-5 minute. Clătește cu apă caldă și repetă trucul în fiecare zi.

Credit foto: Shutterstock