Indiferent de tipul pielii pe care îl ai, exfolierea este o procedură pe care nu trebuie să o neglijezi atunci când vine vorba de îngrijirea corpului. Tocmai de aceea, în articolul de astăzi îți propunem să descoperi câteva rețete de scrub natural cu ingrediente din bucătărie.

Pielea se regenerează natural la fiecare 28 de zile, iar în acest fel sunt eliminate celule moarte. Peeling sau exfolierea, așa cum este cunoscută, este o procedură recomandată de specialiștii în cosmetică pentru îndepărtarea celulelor moarte și pentru hidratarea pielii.

 Exfolierea pielii cu ulei de măsline

Pentru a-ți prepara o rețetă de scurb natural ai nevoie de:

- ulei de măsline
- un avocado
- un fruct de papaya

Mod de preparare:

Curăță zona pe care vrei să o exfoliezi, iar apoi folosește semințele de papaya pentru a o exfolia. Masează ușor, cu mișcări circulare, pentru câteva minute.

Ulterior, taie pulpa de ananas și amestec-o cu papaya. Aplică masca pe față, așteaptă să acționeze pentru zece minute, după care clătește cu apă caldă și aplică ulei de măsline pentru a o hidrata.


Scurb pentru corp cu sare de Himalaya

Sarea de Himalaya conține minerale ce sunt eficiente pentru realizarea unui scrub acasă și este la îndemâna oricui. Așadar, pentru a-ți prepara un scrub trebuie doar să amesteci două linguri de sare cu ulei de măsline, ulei de avocado sau de migdale, iar apoi să-l aplici masând ușor pe corp. Clătește cu apă caldă, iar apoi hidratează pielea cu o cremă.

Scrub de față cu zahăr și fulgi de ovăz

O altă modalitate prin care îți poți exfolia pielea este un scrub obținut din zahăr și fulgi de ovăz, care sunt recunoscuți pentru puterea de a hidrata. Acest remediu naturist se recomandă persoanelor care suferă de acnee.

Trebuie doar să amesteci două linguri de ulei de cocos cu o lingură de zahăr. Amestecă bine, după care adaugă fulgii de cocos pe care i-ai ținut la înmuiat câteva ore. Aplică pe față masând ușor, iar apoi clătește în profunzime.

Credit foto: Shutterstock