Dacă ești preocupată de alimentația sănătoasă, dar în același timp sățioasă și gustoasă îți recomandăm să încerci salatele cu mango și avocado. Aceste fructe sunt nutritive și sunt ideale pentru a fi consumate la prânz ori seara.

Atunci când ești pe fugă și nu ai timp să gătești preparate sofisticate îți propunem aceste rețete de salate cu avocado și mango. Nu ai nevoie de multe ingrediente și, în plus, tot ce trebuie să faci este să tai câteva legume.

Ce beneficii au asupra sănătății fructele de avocado și mango

Pe lângă aportul nutritiv, fructul de avocado este o sursă bogată de grăsimi saturate, printre care vitamina E și vitamina A, care joacă un rol important în menținerea sănătății ochilor, precum și minerale ca potasiu și magneziu. Grație acestor nutrienți, studiile de specialitate au arătat că acest fruct contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare, la menținerea sub control a greutății și previne îmbătrânirea celulară.

De cealaltă parte, mango are un aport bogat de fibre și vitamine, precum vitamina C. Acesta conține și fitochimicale, motiv pentru care reduce riscul de a suferi de boli antiinflamatorii. Totodată, are proprietăți digetive, previne îmbătrânirea celulară și asigură menținerea sănătății pielii și a ochilor.

Salată cu mango și avocado

Ingrediente necesare:
- un mango
- un avocado
- o lingură de ulei de măsline extra virgin
- 100 grame de brânză de capră
- o mână de semințe de floarea soarelui ori de susan
- o salată
- lămâie
- sare, după gust

Mod de preparare:

Spală frunzele de salată și lasă-le la scurs, după care așază-le într-un bol.

Curăță și taie fructele de mango și avocado în bucăți mici, după care pune-le peste frunzele de salată. Adaugă brânza, iar apoi decorează cu semințe.

Adaugă dressingul obținut din ulei de măsline, sare și suc de lămâie.

Consumă salata imediat, înainte ca fructele să oxideze.

Salată de mango și avocado cu creveți

- 250 grame de creveți
- o lămâie
- două fructe de avocado
- un mango
- două linguri de suc de lămâie
- o lingură de ulei de măsline
- o salată
- o jumătate de ceapă roșie

Mod de preparare:

Taie lămâia pe jumătate, iar apoi sub formă de felii subțiri.

Taie fructul de avocado în două, iar apoi îndepărtează sâmburele și coaja. Taie-l sub formă de felii, iar apoi stropește-l cu lămâie, pentru a nu se înnegri.

Curăță fructul de mango și taie-l felii subțiri.

Într-un bol mic, amestecă uleiul cu sucul de lămâie, sare și piper. Poți să adaugi și muștar, dacă îți place.

Spală frunzele de salată, iar apoi curăță ceapa și taie-o sub formă de julienne.

Călește pentru câteva minute creveții, până capătă o culoare roz, iar apoi lasă-i deoparte.

Într-un bol, amestecă frunzele de salată cu ceapa, iar apoi toarnă dressingul. Adaugă cubulețele de mango, avocado și creveții.

Salată de mango și avocado cu rucola

Ingrediente necesare:

- un mango
- un avocado
- 200 grame de rucola
- o lingură de suc de lămâie

Ingrediente necesare pentru dressing:

- o lingură de oțet din vin alb
- patru linguri de suc de portocale
- două linguri de suc de lămâie
- patru linguri de ulei extravirgin
- două linguri de turmeric
- un ardei roșu iute
- două linguri de coriandru
- sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Curăță fructele de avocado și mango, iar apoi taie-le cubulețe. Spală și usucă frunzele de rucola.

Curăță și taie ceapa sub formă de fâșii subțiri, după care pune-o într-un bol cu apă și suc de lămâie. Așteaptă zece minute, iar apoi strecoară totul.

Într-un bol mic, amestecă toate ingredientele pentru dressing, iar apoi adaugă și ardeiul iute tocat mărunt.

Într-un bol, pune frunzele de rucola, adaugă cubulețele de mango și avocado, ceapa și toarnă dressingul.

Servește imediat.

Credit foto: Shutterstock