Ciocolata neagră este o sursă excelentă de nutrienți benefici pentru sănătate. Obținută din unt de cacao pur, aceasta conține o cantitate mare de antioxidanți, care sunt responsabili de reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă.

Care sunt beneficiile ciocolatei negre, află mai jos:

Este nutritivă

Dacă vei alege o ciocolată neagră cu un conținut bogat de cacao atunci aceasta va fi nutritivă, întrucât va fi o sursă bogată de fibre și minerale. Potrivit nutriționiștilor, 100 de grame de ciocolată neagră cu 75-85% cacao conțin 11 grame de fibre, 67% din doza zilnică recomandată de fier, 58% din doza zilnică de magneziu, dar și cupru, mangan și potasiu. Este, însă, indicat ca aceasta să fie consumată în cantități moderate, deoarece este bogată în grăsimi polinesaturate.

Este o sursă bogată de antioxidanți

Studiile de specialitate au arătat, de asemenea, că ciocolata neagră este bogată în antioxidanți, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Aceasta conține, de asemenea, și polifenoli, flavonoli și catechine, care sunt, de asemenea, compuși benefici pentru sănătate.

Ajută la normalizarea tensiunii arteriale

Ciocolata neagră conține o cantitate mare de flavonoli, care ajută la relaxarea arterelor, reducând astfel tensiunea arterială. De asemenea, ciocolata neagră ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, dar și la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Protejează pielea de efectele nocive ale soarelui

Compușii regăsiți în ciocolata neagră ajută, de asemenea, la menținerea sănătății pielii, prevenind deteriorarea cauzată de razele soarelui. De asemenea, flavonolii ajută la hidratarea pielii.

Îmbunătățește funcționarea creierului

Ciocolata neagră ajută, de asemenea, la îmbunătățirea funcției creierului. Potrivit unui studiu, ciocolata neagră este eficientă pentru a spori capacitatea de concentrare în cazul persoanelor în vârstă, dar și puterea de memorare. Aceasta ajută, de asemenea, la îmbunătățirea fluenței verbale.

Credit foto: Shutterstock