Bananele sunt o sursă excelentă de nutrienți, însă acestea pot fi folosite și extern, și anume pentru prepararea unor măști de față ori de păr.

Îngrijirea părului și a pielii ar trebui să reprezinte o prioritate pentru tine, fapt pentru care îți recomandăm să descoperi câteva rețete de măști de față și de păr, pe care le poți pregăti acasă, pentru a-ți îmbunătăți aspectul fizic.

Mască antiacnee cu banană

Una dintre cele mai simple remedii naturiste este această mască antiacnee, ce te ajută la eliminarea petelor roșii cauzate de erupțiile acneice.

Tot ce trebuie să faci este să iei o coajă de banană bine coaptă și să-ți masezi fața cu ea. Ulterior, așteptați să se usuce fața, iar apoi spalați-o cu un gel de curățare. Repetați acest truc în fiecare zi, timp de o săptămână.

Mască cu banană pentru ten gras

Mulți dintre oameni se confruntă cu tenul gras, iar excesul de sebum care se adună pe frunte ori în obraji este foarte neplăcut. Ca să scapi de el, însă, îți propunem să încerci această mască cu banană și fulgi de ovăz.

Ai nevoie de o jumătate de banană coaptă și 30 de grame de fulgi de ovăz. Pasează banana, iar apoi adaugă fulgii de ovăz și aplică pe ten. Lasă să acționeze 20 de minute, iar apoi îndepărtează masca cu apă caldă.

Mască cu banană pentru hidratare

Dacă tenul tău este uscat și are nevoie de hidratare, încearcă o mască cu banană, pe care o poți prepara rapid, chiar la tine acasă.

Tot ce trebuie să faci este să pasezi o banană bine coaptă, iar apoi să aplici piureul pe piele. Așteaptă să acționeze 30 de minute, iar apoi îndepărteaz-o cu apă caldă.

Mască cu banană pentru păr

Banana poate fi folosită chiar și pentru prepararea unei măști de păr, motiv pentru care îți propunem să o încerci cel puțin o dată pe lună.

Ai nevoie de:
- o jumătate de banană
- două linguri de miere

Pasează banana bine, iar apoi adaugă mierea și amestecă bine, până obții o pastă omogenă. Aplică pe lungimea părului și așteaptă să acționeze 20-30 de minute. Îndepărteaz-o clătind din abundență.

Mască cu banană pentru creșterea părului

Ți se pare că părul tău nu crește deloc? Ei bine, include în ritualul tău de îngrijire o mască cu banană și citrice, ce va spori creșterea părului.

Ai nevoie de:
- o banană
- sucul obținut dintr-o lămâie sau o portocală
- 500 ml de lapte

Pune toate ingredientele în blender și amestecă bine, până obții o pastă omogenă. Aplică totul pe păr, iar apoi acoperă-l cu o folie din aluminiu. Așteaptă să acționeze 20-30 de minute, iar la final clătește din abundență.