Multe dintre persoanele care aleg să consume mâncare de tip fast-food consideră că alimentele sănătoase nu sunt gustoase. Acest lucru este, însă, departe de adevăr, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt alimentele care sunt mult mai gustoase decât mâncarea fast-food.

Căpșuni

Căpșunile sunt aromate și gustoase și, în plus, sunt o sursă bogată de vitamina C, mangan, folați și potasiu, dar și alți antioxidanți și compuși benefici pentru sănătate. Mai mult de atât, ele au un aport caloric mic, 145 de grame de căpșuni conținând doar 46 de calorii. Consumându-le frecvent, ele au puterea de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a normaliza tensiunea arterială, dar și de a preveni cancerul.

Afine

Potrivit nutriționiștilor, 150 grame de afine conțin doar 84 de calorii si doar 4 grame de fibre. Ele sunt, de asemenea, bogate în vitamine, minerale, precum vitamina C, vitamina K și mangan. Acestea sunt considerate superalimente care au puterea de a îmbunătăți capacitatea de memorare în cazul adulților, dar și de a preveni efectele nocive date de stresul oxidativ.

Ciocolata neagră

Multe studii efectuate de-a lungul timpului au arătat că ciocolata neagră are puterea de a reduce riscul de apariție a unor boli. Bogată în fibre și antioxidanți, dar și in minerale, precum fier, cupru și mangan, aceasta ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale si a funcționării creierului. Este, însă, indicat să consumi ciocolată care conține cel puțin 70% cacao.

Migdale

Potrivite ca gustare, migdalele sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase, sunt nutritive și au un conținut bogat de antioxidanți, de fibre, vitamine și minerale, printre care vitamina E, mangan și magneziu. Ele ajută la normalizarea tensiunii arteriale, a colesterolului, dar și la absorbția colesterolului rău din sânge - LDL, care reprezintă un factor de apariție a bolilor de inimă.

Fistic

Bogat în grăsimi sănătoase, proteine de calitate și fibre, fisticul este o sursă bogată de vitamine de tip B, fosfor, potasiu și fier. El conține, de asemenea, și antioxidanți, care ajută la normalizarea tensiunii arteriale, la reducerea inflamațiilor precum și la normalizarea nivelului de zahăr din sânge. Este, însă, indicat să fie consumat cu moderație, deoarece are un aport caloric mare.

Cireșe

Sărace în calorii, dar bogate în nutrienți precum fibre și vitamina C, cireșele sunt benefice pentru sănătate. Ele ajută, de asemenea, la reducerea riscului de apariție a unor boli precum cancer, boli de inimă, diabet de tip 2 și Alzheimer.

Mango

Acest fruct tropical conține o cantitate sporită de fibre, antioxidanți, vitamina A și vitamina C. De asemenea, acesta are un indice glicemic mic, dar este bogat în antioxidanți, care sunt eficienți în ceea ce privește reducerea riscului de stres oxidativ.

Credit foto: Shutterstock