Deshidratarea, oboseala cauzată de temperaturile ridicate, bolile digestive și intoxicațiile cu diferite alimente se numără printre cele mai întâlnite probleme în sezonul cald. Însă ele pot fi evitate, așa că îți propunem să descoperi cum, în articolul de mai jos.
Vara înseamnă pentru multe persoane distracție pe cinste, plimbări și este important chiar și să-ți schimbi dieta. Deși mulți oameni au tendința să consume mai mult zahăr, mai multe dulciuri ori să bea alcool, aceste obiceiuri sunt total greșite, iar păstrarea unei diete echilibrate este deosebit de importantă.
Un pas important pentru a-ți păstra sănătatea în sezonul cald este, fără doar și poate, hidratarea. Așadar, fii atentă la cantitatea și calitatea lichidelor pe care le consumi pe parcursul unei zile, întrucât nu sunt toate sănătoase. Alege să bei apă, limonade neîndulcite sau chiar ceaiuri reci. Evident, este important să eviți pe cât posibil băuturile care conțin zahăr, dar și alcoolul.
De asemenea, este important să consumi o cantitate cât mai mare de fructe și legume, care sunt, de asemenea, o sursă de lichide. Așadar, nu ezita să consumi pepene verde, pepene galben, struguri, căpșuni, pere și chiar papaya.
Ține minte faptul că o dietă echilibrată te va ajuta să-ți păstrezi și pielea sănătoasă, întrucât o va proteja de efectele nocive date de radicalii liberi, dar și de schimbările climatice, de sare sau de clorul care se găsește în piscină.
Printre alimentele permise în sezonul cald se numără nucile și semințele, uleiul extra virgin, potocalele, spanacul, salata verde, varza, dar și carnea de pui, curcan și pește. Poți, de asemenea, să consumi ouă, legume și cereale integrale.
Totodată, nu uita să-ți păstrezi igiena mâinilor. Spală-te pe mâini cu apă și săpun atât înainte, cât și după ce ai gătit sau ai mâncat. Alege, de asemenea, să păstrezi mâncărurile în frigider și nu le consuma dacă le-ai uitat în bucătărie. Gătește rapid și depozitează în frigider imediat. În plus, e important să fii atentă în locurile în care mănânci, pentru a te asigura că preparatele sunt gătite în condiții decente.
