Sezonul cireșelor nu s-a încheiat încă, însă trebuie să știi că nu doar fructele sunt delicioase, ci și codițele lor, pe care le poți folosi pentru prepararea unui ceai, fiind benefic pentru ameliorarea multor afecțiuni.
Reumatismul, guta, tusea și cistita sunt doar câteva dintre problemele de sănătate ce pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului din codițe de cireșe, întrucât sunt o sursă bogată de vitamine, precum B1, C, D, dar și de antioxidanți.
Ce beneficii are ceaiul din codițe de cireșe pentru sănătate, află mai jos:
Ajută la ameliorarea infecțiilor urinare
Persoanele care se confruntă cu infecții urinare ar trebui să urmeze o cură cu ceai din codițe de cireșe, deoarece au efecte diuretice, depurative și antiinflamatorii. Este, însă, indicat să bei cel puțin două căni de ceai pe zi, timp de 30 de zile. Acest ceai ajută, de asemenea, la ameliorarea durerilor lombare și asigură funcționarea optimă a rinichilor, precum și la eliminarea lichidelor reținute în exces în corp.
Combat durerile de stomac
Ceaiul din codițe de cireșe are efecte detoxifiante, fapt pentru care ajută la ameliorarea multor probleme digestive. În plus, această băutură asigură întărirea sistemului imunitar și sporește regenerarea țesuturilor.
Reduce colesterolul din sânge
Ceaiul din codițe de cireșe ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol din sânge, întrucât acestea au un aport bogat de vitamina C, dar și de bioflavonoizi și antioxidanți. În plus, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și sporește dilatarea arterelor mici.
Ameliorează tusea agresivă
De asemenea, pentru calmarea tusei agresive vă propunem ceaiul din cozi de cireșe. Trebuie doar să-ți prepari o infuzie din 200 ml de apă și o linguriță de cozi de cireșe, iar apoi bea amestecul pe parcursul zilei. Acesta ajută, de asemenea, și la ameliorarea răcelii și a gripei.

Ajută la ameliorarea celulitei
Persoanele care se confruntă cu celulită ar trebui, de asemenea, să mizeze pe ceai din cozi de cireșe. Acesta are proprietăți depurative și, de asemenea, ajută la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi, implicit, a depozitelor de grăsime
Cireşele conţin peste 90% apă şi au puţine calorii (57 de calorii la 100 g de cireşe). Cu alte cuvinte, potolesc foamea şi furnizează organismului nutrienţi esenţiali: vitamine (A, B1, B2 şi B9, C), minerale (calciu, fosfor, potasiu, zinc, cupru).
Credit foto: Shutterstock