Despre beneficiile usturoiului s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă și uleiul de usturoi este la fel de eficient pentru combaterea unor afecțiuni, motiv pentru care îți propunem să-l incluzi în dieta ta.
Usturoiul este o sursă de proteine, iodină, fosfor, potasiu, vitamina B6 și compuși sulfuroși, motiv pentru care experții în medicină naturopată consideră acest ingredient o adevărată comoară grație proprietăților terapeutice.
Usturoiul poate fi inclus cu ușurință în dietă, întrucât poate fi adăugat în orce preparat. Acesta este folosit, de asemenea, și pentru realizarea unor remedii naturale, ce sunt folosite pentru ameliorarea unor afecțiuni.
Astfel, experții în medicină naturopată recomandă prepararea unui remediu natural obținut din ulei de măsline extravirgin și usturoi, ce te va ajuta să combați anumite afecțiuni.
Ingrediente necesare:
- 200 ml de ulei de măsline
- 30 de căței de usturoi
Mod de preparare:
Curăță usturoiul, după care așează-l într-un borcan ce poate fi închis ermetic.
Adaugă uleiul extravirgin peste usturoi, până când îl vei acoperi.
Ulterior, închide borcanul și ține-l într-un loc întunecos, rece și uscat pentru 30 de zile. Exclus să-l păstrezi în frigider.
Ulterior, la fiecare 3-4 zile, agită-l ușor.
Ulterior, strecoară amestecul și îndepărtează usturoiul. Folosește uleiul rămas pentru prepararea unor mâncăruri, salate.
Acest ulei este eficient chiar și pentru a-ți îmbunătăți sănătatea sistemului circulator, motiv pentru care specialiștii în medicină naturopată recomandă să consumi o linguriță de ulei pe stomacul gol. Acesta va ajuta, de asemenea, și la ameliorarea constipației.

De asemenea, usturoiul este recunoscut pentru puterea de a ameliora simptomele date de răceală și gripă, dar și de a reduce zilele de îmbolnăvire.
Printre altele, uleiul de usturoi poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, reducând riscul de boli de inimă, si, în același timp, conține antioxidanți care ajută la prevenirea bolii Alzheimer și chiar a demenței, întrucât ajută organismul să lupte împotriva stresului oxidativ.
De asemenea, consumul constant de usturoi sau de ulei de usturoi te va ajuta să-ții detoxifiezi organismul, întrucât sporește eliminarea toxinelor și a metalelor grele din organism.
Potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition, usturoiul are proprietăți antifungice, motiv pentru care ajută la combaterea Candidei, a dermatitei, fapt pentru care tot ce trebuie să faci este să-l aplici pe zonele afectate o dată pe zi.
Usturoiul conține, de asemenea, seleniu, alicină, vitamina C, vitamina B6, cupru și zinc, ingrediente care ajută la combaterea acneei, întrucât aceste ingrediente au proprietăți antiinflamatorii.
Credit foto: Shutterstock