Mulți dintre oameni se plâng că nu au prieteni sau că nu au destui, fapt pentru care îți propunem să afli care sunt posibilele motive pentru care nu reușești să te apropii de persoanele din jurul tău.

Oamenii sunt ființe sociale și au nevoie de relații pentru a supraviețui. Tocmai de aceea, mulți dintre ei ajung, la un moment dat, să se plângă că nu au prieteni suficienți sau că nu au prieteni destui.

Atunci când nu poți să legi relații de lungă durată cu oamenii din jurul tău, este important să afli care sunt motivele pentru care se întâmplă acest lucru.

Care sunt principalele motive pentru care oamenii ajung să nu aibă prieteni, află mai jos:

Stimă de sine scăzută

O persoană cu stima de sine scăzută va fi mereu desconsiderată de cei din jur. Iar să te compari mereu cu cei din jur va fi mereu o problemă, mai ales că vei avea tendința să te simți inferior și îți va fi greu să lași oamenii să se apropie de tine.

Timiditatea

Deși unii consideră că timiditatea este sexy, în realitate, însă, timiditatea determină multe probleme. Persoanele care se confruntă cu aceasta sunt anxioase și se simt inconfortabil în anumite situații. Tocmai de aceea, ele vor evita să interacționeze cu oamenii din jur.

Ai o atitudine nepotrivită

Printre motivele pentru care o persoană nu are prieteni se numără și comportamentul greșit, precum intoleranța, egoismul, reacții violente, sentimentul de superioritate.

Lipsa de timp

Atunci când ai un program haotic la serviciu și te pierzi în task-uri, poți ajunge să ratezi întâlnirile cu prietenii. Uneori, nici nu-ți dai seama, iar atunci când realizezi este prea târziu. Mulți s-au îndepărtat deja de tine. De asemenea, atunci când ești cu un partener, ai tendința să-l pui mai presus de prieteni. Și acest lucru este greșit.

Ce poți să faci pentru a lega prietenii

Dacă vrei să nu mai spui că nu ai prieteni, ține cont de aceste sfaturi care te vor ajuta să stabilești relații de lungă durată.

Ieși în oraș să cunoști oameni

Dacă nu te înțelegi bine cu oamenii din jurul tău, alege să ieși în oraș și să cunoști alții. Mergi la cursuri de gătit, la sală sau chiar și în parc, la alergat. Cu siguranță vei ajunge să interacționezi cu cineva.

Află care sunt lucrurile pe care le ai în comun cu ceilalți

O modalitate simplă prin care te poți apropia de oameni este să afli ce pasiuni și interese comune aveți. Le poți folosi pentru a începe conversații, iar în timp, îți va fi mult mai simplu.

Fii empatică

În conversațiile cu ceilalți, alege să fii atentă la ei, ascultă-i și dă dovadă de empatie. Ține minte mereu că o prietenie nu este doar despre tine.

Evident, un pas deosebit de important pentru a avea prieteni adevărați este să petreci timp cu ei. Indiferent cât de ocupat ești, trimite-le un mesaj sau sună-i. Micile gesturi te vor ajuta să-ți întărești relațiile.

Credit foto: Shutterstock