Sănătatea se găsește în natură, fără doar și poate, iar atunci când ai probleme cu puterea de concentrare îți propunem să incluzi în dietă alimente care ajută la îmbunătățirea capacității de memorare, atenție, dar și de a menține sănătatea creierului.
Care sunt alimentele care te pot ajuta să-ți păstrezi sănătatea creierului, află mai jos:
Cafeina
Nu este niciun secret, cea mai simplă modalitate de a-ți spori capacitatea de concentrare este cafeina. Aceasta îți dă un boost de energie și te ajută să te concentrezi. Regăsită în cafea, în ciocolată, în băuturi energizante ori în alte medicamente, cafeina îți îmbunătățește puterea de concentrare, însă pentru scurt timp.
Zahăr
Considerat a fi combustibilul favorit al creierului, zahărul, mai exact glucoza, care este procesată de organism din zahăr și din carbohidrații pe care îi consumi, te poate ajuta să-ți sporești capacitatea de memorare, de gândire și chiar de atenție. Atenție, însă. Consumul exagerat poate determina apariția unor boli de inimă sau a altor afecțiuni.
Micul dejun, esențial
Să sari peste micul dejun este cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când ai probleme de concentrare. Conform unui studiu, studenții care au tendința să mănânce dimineața, învață mai bine decât cei care aleg să sară peste micul dejun. Iar oamenii de știință susțin că cerealele integrale, lactatele și fructele sunt esențiale pentru menținerea sănătății creierului.
Peștele gras
O sursă bogată în proteine este și somonul, care conține acizi grași Omega -3, ce au puterea de a menține sănătatea creierului. Mai mult de atât, o dietă bogată în acizi grași Omega 3 te va ajuta să reduci riscul de demență și de infarct, precum și de a încetini declinul mental.
Ciocolata și nucile
Nucile și semințele sunt o sursă bogată de vitamina E, un antioxidant ce ajută la reducerea riscului de apariție a declinului cognitiv. Ciocolata neagră are, de asemenea, proprietăți antioxidante, fapt pentru care ajută la sporirea puterii de concentrare.
Credit foto: Shutterstock