Să mănânci mai puțin, fără să-ți fie foame, este posibil, motiv pentru care astăzi îți propunem să descoperi care sunt trucurile la care poți apela pentru a pierde câteva kilograme.

Deși ar putea să-ți pară imposibil, există câteva modalități prin care poți reduce numărul de calorii fără să te înfometezi. Care sunt acestea, află mai jos:

Ce nu vezi, nu mănânci

Este cel mai simplu sfat pe care îl poți primi, însă și cel mai eficient. Astfel, atunci când mergi la cumpărături nu cumpăra nimic din ce nu ai voie să mănânci sau nu îți dorești. Dacă nu vei avea în casă ”tentație”, atunci nu te vei gândi să consumi. Așadar, alege să cumperi doar produse sănătoase și niciodată în exces.

Mărimea contează

Când vine vorba de mâncare, alegeți să mâncați încet și luați porții mici. Doar în acest fel veți ”păcăli” creierul, iar senzația de foame va dispărea.

Oferă-ți recompense

Să faci eforturi să slăbești nu e deloc simplu, fapt pentru care e important ca uneori să te recompensezi. Alege ca o zi pe săptămână să mănânci un desert sau un preparat pe care-l adori, întrucât doar așa vei ajunge să rămâi ”activă” și să ții cont de zilele în care mănânci sănătos.

Bea cât mai multă apă

Un alt truc la care poți să apelezi este să bei cât mai multă apă înainte de masă, întrucât te va ajuta să te simți plin și să consumi mai puțină hrană.

Alege farfurii mai mici

Cu cât e mai mare farfuria, cu atât vei fi tentată să pui mâncare mai multă. Alege să mănânci din farfurii mai mici, întrucât doar așa te vei ”păcăli” să mănânci mai puțin.