Să iei cina devreme îți poate aduce numeroase beneficii asupra sănătății, întrucât poate reduce apariția bolilor metabolice, precum a diabetului.
Potrivit nutriționiștilor, să mănânci devreme te va ajuta nu doar să slăbești, ci și să reduci riscul de apariție a diabetului. Deși unele voci susțin că cina este principalul dușman al slăbitului, adevărul este altul: cantitatea de mâncare pe care o consumi, dar și timpul în care o consumi reprezintă factori improtanți în ceea ceea ce privește topirea kilogramelor.
Conform specialiștilor, obiceiurile alimentare și exercițiile fizice sunt strict legate atât de menținerea în limite normale a greutății cât și de prevenirea bolilor metabolice.
Oamenii de știință au descoperit că organismul uman funcționează după un ceas biologic. Astfel, experții au arătat că predispoziția pentru infarct este mai mare dimineața, când nivelul unui hormon numit cortizol începe să crească. De asemenea, ritmul circadian poate influența chiar și obiceiurile alimentare și metabolismul. Mai exact, cercetătorii au arătat că mâncatul seara târziu, apropiat de momentul în care este eliberată melatonina, poate deturna ritmul natural al organismului, ceea ce duce la creșterea nivelului de grăsime din organism și a greutății corporale, asociate adesea cu obezitatea, bolile cardiovasculare și diabetul.
Potrivit unui studiu de specialitate, dacă vei lua cina mai devreme, adică în intervalul orar 18:00-19:00, te va ajuta să slăbești, dar și să ai un somn mai liniștit, întrucât nu te vei mai confrunta cu arsuri la stomac sau indigestie. În același timp, alegând să mănânci atât de devreme, corpul tău va avea sufiient timp pentru a digera alimentele consumate.
De asemenea, un studiu de specialitate a arătat dacă vei alege să mănânci târziu, nu doar că vei acumula kilograme în plus, dar te vei și confrunta cu un nivel crescut de zahăr în sânge.
În același timp, pentru a-ți menține sănătatea este important să nu sari niciodată peste micul dejun. Prima masă a zilei este eficientă pentru a-ți reactiva metabolismul, iar unele studii au arătat că ajută la reducerea anxietății și, în plus, reduce riscul de apariție a unor probleme de sănătate precum hipoglicemia sau hipotensiunea.
În cazul în care ți se face foamee după orele 18:00-19:00, alege să consumi morcovi, țelină, mere, grapefruit sau popcorn.