O pregătire riguroasă înainte de ședințele de chimioterapie te va ajuta să fii conștient de provocarea prin care vei trece, dar, în același timp, te va ajuta să reduci efectele adverse ale acestei proceduri.

Potrivit specialiștilor, să te pregătești înainte de chimioterapie, atât fizic, cât și psihic, te va ajuta să reduci stresul și anxietatea cauzată de acest tratament pentru cancer. De aceea îți recomandăm să descoperi ce poți să faci înainte pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate.

Chimioterapia este un tip de tratament pentru cancer, în cadrul căruia sunt folosite medicamente ce au rolul de a distruge celulele toxice. Acestea au rolul de a acționa asupra celulelor maligne care se divid și cresc rapid, încetinind ori oprind creșterea acestora.

Pregătirea înainte de chimioterapie este esențială pentru a face față aceste proceduri, motiv pentru care primul pas pe care trebuie să-l facă persoanele diagnosticate cu cancer, care vor fi nevoite să fie supuse unui asemenea tratament este să fie informate.

Așadar, dacă urmează să începi curele de chimioterapie stai de vorbă cu medicul tău și pune-i câteva întrebări, precum:

  • Care sunt medicamentele pe care le voi primi?
  • Cât timp voi fi nevoită să iau medicamente?
  • Cât de des trebuie să fac ședințele de chimioterapie?
  • Care sunt șansele ca sesiunile de chimioterapie să aibă succes?
  • Pe cât timp se va întinde tratamentul meu?
  • Cum voi ști că chimioterapia va da roade?

În același timp, este indicat să-ți pregătești și corpul pentru chimioterapie, pregătire care constă în adoptarea unei alimentații bogate în nutrienți, ce va ajuta organismul să facă față tratamentului.

Așadar, poți să-ți faci o programare la nutriționist ori poți ține cont de sfaturile obișnuite ale specialiștilor, care recomandă includerea în alimentație a produselor lactate, a fructelor și legumelor proaspete, a ouălor, cerealelor integrale, dar și a supelor de legume ori de pui, întrucât acestea îi vor oferi organismului nutrinți de care are nevoie pentru a face față bolii.

Smoothie-urile obținute din ingrediente naturale sunt, de asemenea, o sursă bună de nutrienți, ce-i va oferi organismului un boost de energie. La fel și peștele gras, precum somonul, macroul, tonul și sardinele, care sunt bogate în grăsimi și care ajută, de asemenea, la reducerea inflamațiilor din organism.

Credit foto: Shutterstock