Să te îndrăgostești din nou de partenerul tău poate fi o adevărată provocare, însă există câteva sfaturi de care poți ține cont pentru ca misiunea ta să devină mai facilă.

Discuțiile tensionate sunt normale într-un cuplu. Și crizele care apar la un anumit interval sunt obișnuite, însă este important să găsești o modalitate de a te reconecta cu partenerul tău, de a te reîndrăgosti de el, în cazul în care considerați că încă mai există sentimente.

Să te reinventezi înseamnă să-ți schimbi atitudinea și să dai un alt sens relației. Acest lucru înseamnă asumarea unui angajament, dar și dorința de a-l înțelege pe celălalt și de a-l iubi. Nu va fi deloc simplu, însă sunt câteva sfaturi de care poți ține cont, în cazul în care îți dorești să-ți salvezi relația.

Identifică problema

Primul pas pentru a-ți salva relația este să recunoașteți amândoi că aveți probleme și să vorbiți despre ele. Este important să identificați care este sursa certurilor voastre și să vă exprimați sentimentele și gândurile cu privire la această relație, dar și la viitor. De cele mai multe ori, cuplurile ajung în impas din cauza lipsei de comunicare, a lipsei de intimitate și chiar a lipsei de apropiere fizică.

Petreceți timp împreună, doar voi doi


Ca să ai o relație frumoasă este musai să-i dedici timp partenerului. Alegeți o zi pe săptămână în care să petreceți timp împreună. Gătiți împreună, ieșiți în oraș, mergeți să vă plimbați sau plecați într-o escapadă la munte sau la mare. Chiar și un film vizionat împreună vă poate ajuta să vă reconectați.

Experimentați activități noi

Un alt truc la care puteți apela pentru a vă reconecta este să identificați niște activități care vă plac și să le faceți împreună. Spre exemplu, puteți lua cursuri de dans, puteți găti împreună ori chiar învăța o limbă nouă.

Nu ezitați să vă exprimați sentimentele

Micile detalii și gesturi de afecțiune vă pot ajuta să vă iubiți din nou. Nu e vorba doar despre chestiuni materiale, ci de micile gesturi ce te pot ajuta să fii recunoscătoare pentru că trăiești o asemenea poveste de iubire. De asemenea, este important să-ți răsfeți și tu partenerul, să-i arăți că îți pasă de el și să încerci să-l faci fericit.

Condimentați-vă viața intimă

Un pas important pentru salvarea relației este să aveți în atenție viața intimă. Încercați lucruri noi în dormitor, experimentați locuri noi ori poate jucării erotice. Vă va ajuta să vă redescoperiți și să aprindeți flacăra pasiunii.

Acordați-vă spațiu

Așa cum e important să petreceți timp împreună este important să vă rezervați timp și pentru voi. Momente în care să creșteți individual, să vă cultivați pasiunile și să vă întrețineți prieteniile. De asemenea, nu uitați că un pilon important al relației este comunicarea. Vorbiți deschis despre ce vă doriți, ce nu vă place și respectați-vă. Învățați să vă controlați furia și acceptați punctele de vedere diferite.

Credit foto: Pexels